Degerfors tog sin tredje seger för säsongen

By on 30 juli, 2022

Degerfors var tillbaka på Stora Valla efter två tunga bortamatcher, efter att ha spelat halva säsongen vänder det nu och man hade innan match 15 omgångar kvar. Med det sagt så började det se illa ut om DIF vill vara kvar i Allsvenskan, om inte tidigare så borde paniken att börja vinna matcher och ta poäng komma.

Matchen öppnade i ett energiskt tempo där det var Kalmar som stegvis började ta kommandot, i den sjätte minuten mitt i en bortapress kom 1-0 till Degerfors genom Rasmus Örqvist. Gästerna fortsatte att pressa på hemmalaget stod emot och i den tolfte minuten var man igen framme med en bra chans utan att få bollen i mål, efter den inledande bortapressen jämnade spelet ut sig och Degerfors började komma in i matchen bättre.

Med defensiv taktik där man lät Kalmar äga boll och komma upp i kontringar såg bra ut, men i den 39 minuten var det inte långt ifrån att gästerna hade kvitterat genom en bra chans. I den 45 minuten höll varken taktik eller ork då Kalmars Oliver Berg kvitterade till 1-1, ett resultat som stod sig halvleken ut. Ett bra resultat med tanke på att Kalmar hade 76% bollinnehav under de 45 första minutrarna, är det något man vet så är det att man inte kan göra mål om man inte har bollen.

Den andra halvleken började som den första där Kalmar tryckte på bäst, efter tid jämnades spelet ut sig och tempot försvann i takt med värmen, I den 63 minuten kom Degerfors ledning efter en spelvändning, där Dijan Vukojevic slog in 2-1.

Nu var det inte bara Degerfors som orkade hela vägen ut i värmen, även för gästande Kalmar försvann udden. Dijvan Vukojevic mål blev vinstgivande då resultatet stod sig tiden ut och Degerfors tog sin tredje seger för säsongen. Ska man vinna matcher på ett betydligt säkrare sätt går det inte att gå ner på defensiven från start och låta motståndet styra spel och boll, man måste även gå in och diktera tillställningen också. Kan Degerfors få till ett betydligt bättre offensivt spel där man styr boll mer och låter motståndarna jaga, även skärpan framför mål kan bli bättre då man under matchen vaskade fram många bra chanser utan att få in bollen i mål.

Men fick med sig viktiga poäng i bottenstriden då Degerfors lämnade bottenplatsen och ligger nu på negativt kval, laget som har chansen att ta tillbaka den platsen är Sundsvall som spelar match senare idag. Lördag 6 augusti åker Degerfors till Norrköping för spel i den 17 omgången, Norrköpings IF vs Degerfors IF.