Degerfors föll hemma på Stora Valla mot Varbergs BoIS

By on 29 september, 2018

Degerfors tog emot Varbergs BoIS på Stora Valla i den 25 omgången av Superettan, Degerfors tappade snöpligt poäng mot Gais senast och Varberg förlorade senast mot Gefle.

Första halvlek var inne i den sjätte minuten då Varberg kunde ta ledningen med 1-0, efter målet tryckte Degerfors på ordentligt och de kom närmare och närmare. Varberg jämnade ut spelet och det svängde fram och tillbaka, i den 27 minuten uppstod ett friläge för Degerfors men skottet gick rakt på målvakt. Efter friläget tog Degerfors över spelet och styrde det mesta, men Varberg tog udden av anfallen genom ett aggressivt försvarsspel. I den 41 minuten fick Christos Gravius i Degerfors gult kort efter en tung tackling som satt på vristen på Varbergs spelare, det kunde lika gärna varit rött och utvisning. Halvleken slutade med Varberg i ledning, Degerfors tryckte på men resultatet stod sig.

Första halvlek slutade 1-0 till Varberg, matchen 1-0 till Varberg

Andra halvlek började inte Degerfors alls på samma sätt som de avslutade den första, ett spel som gjorde att gästerna kom upp i banan och skapade flera bra anfall. Med halva andra spelad vad det Degerfors som var det bollförande laget och gjorde det bra fram till Varbergs målområde, bortalaget slog ifrån sig bra och hemmalaget var fortsatt uddlöst. I den 65 minuten uppstod det ”hönsgård” i Varbergs målområde där bollen studsade fram och tillbaka, bara minuten efteråt var Kevin Wright framme men sköt utan resultat. I den 69 minuten kom en hörna från höger av Degerfors där det såg ut som misstänkt mål, nu var mer eller mindre spel mot ett mål. I den 77 minuten stack Varberg upp och de fick ett friläge, men skottet gick utanför. Med tio minuter kvar hade Varberg samlat kraft, tack vare att Degerfors var tvungna att gå fram öppnades det upp bakåt och det var gästerna som var närmast mål. Andra halvlek slutade oavgjort och det var gästerna som fick åka hem med tre poäng.

Andra halvlek slutade 0-0, matchen 1-0 till Varberg

Sammanfattat startade Varberg första halvlek med ett tidigt mål i den sjätte minuten, men ett tungt starkt Degerfors jobbade upp sig ordentligt och började ta över tillställningen. Sett till chanser var Varberg närmast fler mål, hemmalaget trycket på men tyvärr utan att få till en kvittering. Degerfors slet, krigade och kämpade men kunde inte sätta det där viktiga första målet, det var ett tröttkört Varberg som backade hem och spelade ett mycket bra försvarsspel som inte hemmalaget fick hål på. Med ca 15 minuter kvar av matchen hade Varberg samlat på sig tillräckligt med energi för att komma tillbaka och faktiskt var närmast att göra mål, Degerfors var tunga och starka men väl framme i bra lägen fanns det inte varken skärpa eller energi och det såg fantasilöst ut. Matchen vanns av gästerna mest tack vare att de skapade mest farliga lägen där de hade mest skärpa när chansen uppstod, i nästa omgång åker Degerfors till Göteborg för att möta Örgryte IS.