Dejta säkert på nätet

Av på 7 maj, 2021

Ja, att dejta på nätet är faktiskt inte helt enkelt. Det är många frågor som kommer upp och som man gärna vill ha svar på för att det inte ska kännas allt för otryggt. Och det är ju inte så konstigt. Plötsligt ska man möta en människa man aldrig träffat genom att endast sett ett par bilder och skrivit kort fram och tillbaka.Så vad kan man tänka på när man dejtar på nätet? Det finns några saker som kan vara varningsklockor för att personen är ute efter någonting annat än vad du är.

Vad vill personen prata om?

Om du börjar dejta på nätet är någonting som man kan vara OBS på vad personen i fråga vill prata om. Är personen intresserad av ditt liv? Av vad du har för intressen? Av att faktiskt kommunicera med dig på riktigt? Eller verkar personen prata som om denna var på en IX date? Om du inte är intresserad av den typen av dejting är det absolut en varningssignal om personen plötsligt vill börja prata sexställningar eller liknande. Om du istället söker en relation är och inte enbart sex, är det en varningsklocka att ta på allvar.

Lämna inte ut privata uppgifter

Om du börjar prata med någon online och väljer att sedan ses är det smart att aldrig lämna ut dina privata uppgifter. Visst det mesta finna på nätet ändå numera men man kan alltid försöka. Be inte personen hämta upp dig där du bor utan ses på en offentlig plats. När man pratar med någon över nätet och börjar dejta kan det faktiskt vara svårt att veta om detta verkligen är en person som det utger sig för att vara.

Kolla upp om personen verkligen finns

Ja precis på samma sätt som man inte ska lämna ut sina personliga uppgifter, så kan man ändå försöka kolla upp personen på sociala medier. De allra flesta går att hitta på några sociala medier konton nu för tiden. Om det är en person du överhuvudtaget inte kan finna online behöver inte såklart inte betyda att något är konstigt. Men det är ändå en liten varningsklocka.

Berätta för någon vart du ska

Om du bestämmer träff med någon som du känner att det möjligen kan vara lite osäkert att träffa. Berätta då för någon annan vart du ska och vilken tid. Kan tyckas som en överdriven åtgärd. Men det är inte dumt att ta till lite överdrivna säkerhetsåtgärder när man aldrig mött en person tidigare.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Visibility Group

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in