Deklarera digitalt senast 30 mars för pengar till påsk

By on 24 mars, 2023
Arkivbild

Den som inte ska göra några ändringar eller tillägg i sin deklaration och godkänner den senast den 30 mars kan få sin skatteåterbäring redan i april, pengarna betalas då ut mellan den 5 och 6 april, före påskhelgen.

Skatteverket betalar ut skatteåterbäring redan i april till de som deklarerar digitalt senast 30 mars och som bara behöver godkänna de redan förifyllda uppgifterna i deklarationen.

– Det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter i deklarationen är korrekta. Är någon uppgift fel kontakta uppgiftslämnaren snarast så rätt uppgift skickas till Skatteverket från till exempel en arbetsgivare, säger Alem Resulovic, sektionschef Skatteverket.

Det går att godkänna sin deklaration genom att sms:a, ringa eller använda Skatteverkets e-tjänst eller app.

– Den som inte har skaffat en digital brevlåda får sin deklaration på papper men kan använda koderna på den, eller e-legitimation, för att godkänna deklarationen digitalt, antingen i appen, e-tjänsten, via sms eller telefon, säger Alem Resulovic, sektionschef Skatteverket.

Pappersdeklarationen skickas ut under perioden 15 mars till 15 april.

För att få en automatisk utbetalning av skatteåterbäringen behöver ett bankkonto vara anmält till Skatteverket. Om det inte redan finns, kan det anmälas samtidigt som deklarationen görs.

Den som har ändringar eller tillägg i sin deklaration eller postar sin pappersdeklaration, får i de flesta fall sin skatteåterbäring i juni. Undantag är de deklarationer som Skatteverket behöver kontrollera närmare.

Då betalas skatteåterbäringen ut när granskningen är klar.

Sista dag att deklarera är den 2 maj.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: Skatteverket

You must be logged in to post a comment Login