Delårsrapport september – november 2014

Av på 25 december, 2014

Bra start på vintern på SkiStars samtliga destinationer och en bokningsuppgång med 3%

Första kvartalet

  • Nettoomsättningen för det första kvartalet uppgick till 64 MSEK, en ökning med 5 MSEK jämfört med föregående år.
  • Resultat efter skatt förbättrades med 10 MSEK jämfört med det första kvartalet föregående år och uppgick till – 205 (-215) MSEK.
  • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till – 5:23 (- 5:48) för det första kvartalet.

Som kommentar till aktuellt läge i SkiStar säger VD Mats Årjes:
Bokningen av logi på våra destinationer, mätt i antal objektsnätter, har ökat med 3 procent jämfört med motsvarande tidpunkt föregående år. Jul- och nyårshelgen är i det närmaste fullbokad. Sportlovsperioden bokar fortsatt starkt. Det mest glädjande är att satsningen med Valle- veckor och SkiStar Business bidragit till ökning såväl i januari som i perioden mellan sportlov och påsklov.

Under kvartalet har vi invigt webbshopen skistarshop.com samt konceptbutiken på Sälfjällstorget.

SkiStars första kvartal präglas av underhåll och förberedelser inför den kommande säsongen. Försäljningen är synnerligen blygsam. Fackliga förhandlingar avslutades under kvartalet innebärande att ett trettiofemtal medarbetare succesivt lämnar sin anställning hos oss samt att drygt tio tjänster inte ersätts vid naturlig avgång.

Vi har i skrivande stund vinter på alla destinationer! Vi ser fram emot att välkomna våra gäster till jul- och nyårshelger med goda förhållanden i våra anläggningar. Förutsättningarna för snöproduktion har varit goda trots en relativt kort försäsong.

Under den gångna helgen hamnade Åre i rampljuset då man framgångsrikt arrangerade de alpina världscuptävlingar som med kort varsel flyttats från alperna på grund av snöbrist.

Detta är SkiStar
SkiStar är noterat på Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in