Delsjö Golfklubb vann en jämn match mot Örebro

Av på 31 oktober, 2013

En bra chip från Erik Hermansson följt av en säker putt mitt i hål av Vilma Strand på Arcos Gardens utmanade 18:e hål var vad som avgjorde första matchen av årets finalspel i Skandia JSM klubblag. Delsjö Golfklubb segrade över Örebro City Golf & Country Club med 3-2.

-Andra gången vi spelade mot Örebro i år och andra gången vi vinner med 3/2, det är inget annat lag det blir sådan nerv mot med avgörande på 18:e hålet. De är ett slugt lag och det känns tillfredställande att prestera mot bra motstånd säger Carl Magnusson coach för Delsjö GK.

Örebro City tog hem de första två matcherna som avgjordes genom starka foursomeparet Jesper Karlsson och Jacob Johansson samt rutinerade Johanna Gustavsson som vann flicksingeln. Efter den spännande upplösningen i mixed foursome kunde först Gustav Held och därefter Fredrik Niléhn ta hem säkra segrar, båda avgjorde sina matcher på det 16:e hålet.

-Vi är besvikna, absolut! Vi är nöjda med vår prestation, men möter ett Delsjö som är riktigt, riktigt bra säger Philip Steninger coach för Örebro City Golf & Country Club.

I morgon spelas andra omgången, då ställs Delsjö GK mot A6 GK medan Örebro City Golf & Country Club möter Skaftö GK. Idag tog Skaftö en klar seger över A6 där segersiffrorna skrevs till 4-1. Inget mer än dagens matcher är än så länge avgjort, alla lag kan fortfarande ta hem Skandia JSM Klubblag 2013.

-Inför morgondagen rullar vi på efter den spelplan vi hade inför veckan. Vi kommer inte att spela med samma uppställning som idag. Jag tycker det är viktigt att alla som tagit sig hit också får spela match på den här nivån, annars missar vi ett bra utbildningstillfälle säger Carl Magnusson.

-I morgon är det en måstematch mot Skaftö, hur laget kommer att se ut i morgon beslutar vi senare säger Philip Steninger.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in