Den gömda kristallen – En mysig julroman

By on 24 augusti, 2022
Foto: Ordberoende förlag

En historia fylld av intriger, kärlek och jultraditioner utspelar sig i Stockholm, Värmland och England. NK:s julskyltning och Hamleys leksaksaffär i London har betydande roller i att den gamla historien återigen kommer upp till ytan. Allt började en julafton för länge sedan.

Ella och hennes tre vuxna barn är i Säffle, Värmland för att fira jul hos släkten.

På julafton när Ella går upp på vinden för att leta efter julkyrkan som brukar stå på julbordet, hittar hon istället en gammal låda som tillhör henne. Lådan där hon sparade alla sina hemligheter som ung.

Hon kan inte låta bli att öppna den och högst upp ligger ett brev, som hon fick av sin ungdomskärlek, fyrtio år tidigare. Ett brev där det står att de ska träffas igen, just idag på julafton, fyrtio år senare. De har inte haft någon kontakt under alla dessa år och chansen att någon av dem skulle komma ihåg mötet är mer eller mindre obefintlig. Men nu, när Ella har hittat brevet kan det ju inte skada att gå dit. Kanske kommer han ihåg vad de en gång lovade varandra. Det finns bara en liten hake med det hela; hur ska Ella kunna berätta hemligheten hon burit på under alla år?

Historien som är fylld av intriger, kärlek och jultraditioner utspelar sig i Stockholm, Värmland och England. NK:s julskyltning och Hamleys leksaksaffär i London har betydande roller i att den gamla historien återigen kommer upp till ytan. Allt började en julafton för längesedan

Maria Wells har, vid sidan av sin artistkarriär tillsammans med sin man Robert, gett ut fler böcker: Läppstiftet en resa, tre begär (Ordberoende), Mammatankar & Mammafällan (Forma). Medverkat i antologier: Livspusslet – 1.6 miljonerklubben, Kackel.

Samt ett flertal novellsamlingar: Vi ses på fredagsmys, Vi ses i Covent garden, Samtidigt i New York, Passion, Kära Mamma, 12 minuter i Paradiset, 12 minuter i Pefkos, 12 minuter i Paris (Ordberoende).

Under tiden som Maria skrivit denna roman har hon även utbildat sig lektör.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Ordberoende förlag

You must be logged in to post a comment Login