Det är vi som är Örebro!

Av på 28 mars, 2013

Det som krävdes ikväll var en seger mot Rögle och att Leksand vann mot Timrå. Det var precis så som vi fick det, och Örebro tillhör Eliten igen efter 34 år.

I matchen mot Rögle var det inte ett snack om vilka som ville vinna. Örebro gav aldrig skåningarna någon chans utan satte tempot direkt. Det stod 0-5 innan hemmalaget kunde göra 2 mål i den sista perioden

Period 1:
Johan Wiklander gav Örebro ledningen tidigt i den första perioden och Marcus Wienstock ökade på ledningen till 0-2 efter drygt 14 min. Första perioden tillhörde Örebro som dominerade spelet. Rögle hade inte mycket att sätta emot när den rödvita maskinen tuggade på. Till och med Örebros powerplay funkade i den här matchen.

Period 2:
Slakten av Rögle fortsatte i den andra perioden då Henrik Löwdahl satte två mål med ca 3 minuters mellanrum. Några minuter efter Löwdahls sista mål satte Stefan Gråhns 0-5 bakom Martin Gerber. Örebro visade verkligen vem som ville vinna ikväll och Rögle såg uppgivet och håglöst ut. Efter två perioder såg det riktig bra ut för Örebro. Samtidigt ledde Leksand mot Timrå och Elitserien var nära för de två klubbarna.

Period 3:
I den sista perioden slog Örebro av på takten och Rögle kunde börja föra spelet. Det resulterade i att de fick putsa till resultatet till 2-5. Man fick lite nåja över att Örebro kanske kunde tappa det här. Men det var för lite, för sent för Rögle, de kom aldrig ikapp. Samtidigt kom rapporterna från Timrå att Leksand hade dragit ifrån. Saken var klar, Örebro spelar nästa säsong i Elitserien. Isen invaderades av glada örebrosupportrar som alla sjöng. DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO!!!!!

Rögle – Örebro 2-5 (0-2,0-3,2-0)
Rögle: Viktor Lindgren, Daniel Zaar
Örebro: Henrik Löwdahl 2, Johan Wiklander, Marcus Wienstock, Stefan Gråhns
Skott: 32-19
Publik: 2356

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Marcus Wienstock, Örebro
Det fanns en spelare som var värre än andra ikväll. Marcus var 1 + 3 ikväll och tillsammans med Conny lyfte han hela Örebros offensiv till den högsta nivån.

svampsvamp
Conny Strömberg, Örebro
Assistkungen Conny låg bakom tre mål ikväll och var bidragande till att Örebros offensiv knäckte ett uddlöst Rögle. Connys comeback i klubben kröntes ikväll när han tog Örebro till eliten.

svamp
Henrik Löwdahl, Örebro
Kapten Löwdahl gjorde två mål i den andra perioden och Örebro gick ifrån 0-2 till 0-4. Det måste ha känts fantastiskt för honom och vi tycker det är kul att han får bidra.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in