Det digitala utanförskapet ska brytas

By on 8 september, 2021
Arkivbild

Under de senaste åren har det digitala utanförskapet för äldre ökat. Det är en utveckling som Region Örebro läns kulturnämnd vill bryta. Nämnden ger därför ekonomiskt stöd till Kumla biblioteks projekt där äldre personer ska få möjlighet att upptäcka den digitala världen på ett ordnat sätt.

– Vi vet att många äldre är digitala i dag, men för dem som inte känner sig bekväma med datorer och smarta telefoner växer sig det digitala utanförskapet hela tiden större. Genom att stödja Kumla biblioteks projekt vill vi bidra till att underlätta den enskildes vardag för att på så sätt motverka isolering och utanförskap i samhället, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Inom ramen för projektet, som stöds med 47 500 kronor av Region Örebro län, ska Kumla bibliotek och Väntjänsten i Kumla låna ut surfplattor och ge digital handledning. Inledningsvis riktar sig projektet till den som är 80 år eller äldre, men på sikt kan även yngre pensionärer komma i fråga.

– Jag tror det innebär en enklare vardag och en ökad trygghet för den som lär sig att uträtta bankärenden digitalt och att kontakta vården via 1177.se. Digitaliseringen ser jag som en nyckel till dagens samhälle, och jag är glad över att vi kan bidra i detta arbete, säger Torbjörn Ahlin.

Örebro län | Kumla
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login