Det här ger oss framtidshopp

Av på 14 december, 2020
LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl

Under året har LIF Lindesberg, som så många andra föreningar, stått rådvilla och oroliga. Hur ska det lösa sig ekonomiskt?

– Vi var många som undrade vem man egentligen kontaktar för att få hjälp? Att då banken räcker ut handen är fantastiskt, säger LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

Handbollsklubben LIF Lindesberg har inte mindre än 500 medlemmar, varav ungefär hälften är barn och ungdomar. För att få verksamheten att rulla krävs det att det också rullar in pengar. Vanligtvis brukar arrangemang som Opera på skäret och Capricen ge klirr i kassan och – såklart – de egna arrangemangen som träningsläger och cuper. Men så blev det inte i år.

”Vill stå starka efter pandemin”

När Bergslagens Sparbank utlyste ännu en Sparbanksmiljon under hösten passade LIF Lindesberg på att söka. Och det gjorde de rätt i.

Vi är verkligen jätteglada för den stöttning vi har fått. Det här ger ett välbehövligt plus i kassan, extra energi in i föreningen och framtidshopp, konstaterar Ricky Nordahl.

Och om ni inte hade fått det här stödet?

– Ja, då hade vi behövt göra avkall på vissa saker. Och det vill vi inte, vi vill inte vidta åtgärder som räddar oss för stunden men påverkar verksamheten negativt i framtiden. Vi vill stå starka och vara en stabil förening även efter pandemin. Tack vare det här kan vi nu hålla näsan ovanför vattenytan.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in