Det ska vara lätt att hoppa i Granngårdens Riksmästerskap

Av på 24 april, 2019
Det ska vara lätt att tävla i Granngårdens Riksmästerskapet

Årets upplaga av mästerskapet har lättare kvalregler, för att så många som möjligt ska kunna vara med. Dessutom får pristagarna i år nya exklusiva priser!

Granngårdens Riksmästerskap hoppning, lättare att kvala – bättre priser!

Granngårdens Riksmästerskap i hoppning 2019 rids på Sundbyholm utanför Eskilstuna 1-4 augusti i Lätt B och Lätt A för ponny samt 1,10, 1,20 och 1,30 för häst.

Det blir fina hederpriser och prispengar:
– 30 000 kr till segraren i 1,30-mästerskapet
– 20 000 kr till segraren i 1,20-mästerskapet
– 10 000 kr till segraren i 1,10-mästerskapet

Dessutom får de tre främst placerade i de tre hästmästerskapen VIP-biljetter till Granngårdens clinic på Strömsholm 15 oktober. I Granngårdens Riksmästerskap i hoppning får den stora majoriteten av landets hoppryttare en unik chans att delta i en rikstäckande tävling i lätta och medelsvåra klasser.

Nytt för i år är att det är ännu enklare att kvala in till Riksmästerskapet. Förra året krävdes tre felfria grundhoppningar på respektive höjd. I år räcker det med en felfri ritt i antingen avdelning A eller B på den höjd du ska tävla i. Kval räknas 24 månader bakåt i tiden.

Ryttarna kan kvala på alla tävlingar från Kiruna i norr till Ystad i söder och någon särskild cupanmälan för kvalen behövs inte. Allt ska vara enkelt och smidigt. Finaltävlingen arrangeras under Sundbyholm Summer Games vecka 31 i Eskilstuna.

– Svenska Ridsportförbundet vill erbjuda så många ryttare som möjligt inspiration och motivation i sin vardag med häst. Med Granngården Riksmästerskap får vi en tävling som sätter allt fokus på bredden, vilket känns helt rätt, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

Det här är en tävling för hela familjen. Dessutom kommer vi att ha en käpphästtävling igen. Det blev stor succé och där kan alla vara med, berättar Barbro Lillje i finalens tävlingsledning.

Granngården vill möta behoven hos landets ryttare – alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar.Där är Riksmästerskapet en viktig del. En tävling för alla.

Här hittar du reglerna » http://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_66971/cf_559/RMhoppningH_2018.PDF

Sport | Häst
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in