Det skaver i svenskarnas relationer

By on 20 mars, 2021

Under 2020 var det rekordmånga som gick igenom ett uppbrott. Behovet av stöd i relationen är större än någonsin. GO ON är idag Sveriges största relationstorg som sedan lanseringen i januari besöks av över 5 000 personer i månaden. En siffra som stadigt växer.

Genom sitt arbete med GO ON har grundarna Malin Christiernsson och Sofia Jackson fått en unik inblick i svenskarnas kärleksliv. Till GO ON söker sig inte bara de som har en relation som krisar utan även många som inte längre är nykära, som vill ha tips och råd på hur man kan jobba på sin relation för att stärka den och helt enkelt vill förhindra ett uppbrott. Behovet är stort! Enligt SCB genomfördes det under 2020 lägst antal giftermål på 20 år. Detta samtidigt som skilsmässorna ökar, något som oftast sker när det äldsta barnet är 4 år.

”Det är lätt att glömma bort de små gesterna i vardagen som kan vara väl så viktiga. Det finns många sätt att visa sin kärlek på: att röra vid sin partner när man passerar förbi, titta varandra i ögonen och prata om annat än det som rör familjelogistiken”, säger Malin.

Vare sig man bestämmer sig för att jobba på sin relation eller ta steget ur den så finns det stöd som kan behövas i form av tips, råd, checklistor, erbjudanden och mycket annat samlat på ett ställe, nämligen på goon.se. Det kan handla om allt från juridiska frågor, psykolog och funderingar som rör privatekonomin till stöd i form av hälsorådgivning, samtalsstöd till bonusfamiljer och relationsexperter.

I den nylanserade relationspodden “Reparera eller separera” lyfts det i varje avsnitt en fråga eller fundering som kommit in från besökarna. Hur länge ska jag kämpa? Kan jag förlåta otrohet? Är det bara mitt förhållande som skaver? Har jag råd att lämna? I denna podd finns inga experters långa utläggningar, däremot 30 minuters relationssnack blandat med skratt och tårar baserat på egna erfarenheter och tankar från en medmänniska till en annan.

Trots att många relationer skaver och också slutar i skilsmässa är det fortfarande ett stigmatiserat ämne och många upplever en ensamhet och villrådighet kring.

“Först när jag själv genomgick en skilsmässa för tre år sedan vågade personer i min närhet blotta sin egen relation och fråga om råd. Rädslan att vara den som först visar att förhållandet inte är perfekt är stor. Bakom den fasad, som utåt sett visar upp ett lyckligt förhållande, har alla sina utmaningar, skav och orosmoln. Det är viktigt att veta att man inte är ensam, och att det hjälper att prata om det”, berättar Sofia.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: GO ON

You must be logged in to post a comment Login