Det stora kunskapstappet måste hämtas igen

Av på 20 juni, 2021
Åsa Fahlén, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund.

– Det är nu viktigt att det görs kontinuerliga riskbedömningar vid eventuella lokala utbrott i skolan till hösten. Det måste finnas beredskap och strategier om smittspridningen åter snabbt ökar. Arbetsgivare och huvudmän måste ta sitt ansvar och i samarbete med våra företrädare planera verksamheten, det säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén i en kommentar till dagens besked att skolan ska återgå till närundervisning som norm till hösten.

– Tisdagens besked betyder att vi nu arbetar för en återgång till mer eller mindre normal verksamhet i skolan til hlsten. Dock är det viktigt att det görs kontinuerliga riskbedömningar vid eventuella lokala utbrott, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

– Det måste finnas beredskap och strategier om smittspridningen åter snabbt ökar. Vi lärare har haft en mycket hög arbetsbelastning under de senaste tre terminerna. Nu behöver vi och eleverna en trygg och lugn verksamhet i skolan.

– Det stora kunskapstappet som riskerar att bli följden behöver nu återtas och hämtas igen! Det betyder att arbetsgivare och huvudmän måste ta sitt ansvar och i samarbete med våra företrädare planera verksamheten, avslutar Åsa Fahlén.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Lärarnas Riksförbund

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in