Diageo lanserar ny etikett på sina spritflaskor i Sverige

By on 26 juni, 2017
Diageos nya etikettstandard för innehållsdeklaration på flaskor och förpackningar.

Diageo är först ut bland globala dryckesföretag på den svenska marknaden att införa en mer konsumentvänlig innehållsdeklaration, initiativet syftar till att ge konsumenter bättre information och därmed godare förutsättningar till att göra egna, medvetna val vid köp av alkoholprodukter.

Den nya etikettstandarden har utvecklats i samråd med forskare som prövat olika utformningar av etiketter gentemot konsumenter i olika världsdelar, allt för att säkerställa att den nya standarden återspeglar konsumenternas behov av både lättbegriplig och relevant information om innehållet i alkoholdrycker.

– Diageo inför denna nya etikettstandard för att ge konsumenterna tydlig information om vad som finns i deras glas. Denna information ska ses som en del av vårt åtagande att förse konsumenterna med bästa möjliga information, vilket ger dem möjlighet att fatta välgrundade val om vad de dricker. Vi vill ge konsumenterna verktyg för att göra positiva val och detta initiativ är en del av den pågående processen, säger Michael Holm, chef för Diageo Business Northern Europe.

Med den nya standarden kommer bland annat mängden kalorier, kolhydrater, fett och salt anges. Satsningen är global och ingår i det långsiktiga arbetet med att förse konsumenter med bättre information om näringsinnehållet i alkoholdrycker.

Diageo är världens ledande tillverkare av alkoholdrycker med en framstående varumärkesportfölj inom kategorierna sprit, öl och vin inom premiumsegmentet. Diageo’s varumärken inkluderar Johnnie Walker, J&B, Zacapa, Smirnoff, Cîroc, Ketel One, Baileys, Captain Morgan, Tanqueray Gordon’s och Guinness.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login