Digital filmstudio i ny form i väntan på ”bättre biotider”

By on 5 januari, 2021

I väntan på ”bättre biotider” erbjuder Lindesbergs Filmstudio genom SFF (Sveriges Förenade Filmstudios) tillgång till en digital filmstudio på play.filmstudio.se som från årsskiftet presenterar tre möjligheter att se kvalitetsfilm – genom medlemskap, hyrfilmer och gratisfilmer.

Filmstudio:Play är öppen för alla medlemmar i Sveriges Förenade Filmstudios – däribland Lindesbergs Filmstudio. Medlemmar och blivande medlemmar erbjuds kvalitativa filmupplevelser som exempelvis brittiska Rocks från Folkets Bio och ryska Beanpole från Njutafilm. Dessutom kommer SFF kunna bjuda på några klassiker som endast finns på Filmstudio:Play.

”Vi kommer inte ha olika filmserier utan du betalar för att se film och detta medlemskap gäller i 45 dagar. Vill du fortsätta efter det så väljer du att förnya ditt medlemskap. Vi kommer också erbjuda vissa av de tidigare filmerna som hyrfilmer. Att vi inte kan fortsätta erbjuda filmerna som en del av vårt medlemskap har med ekonomi och rättigheter att göra”, skriver SFF i ett nyhetsbrev om Filmstudio:Play 2021 om vad som gäller nu:

Medlemskap: Ni betalar 30 kronor för att kunna se alla filmer som ingår. För detta får ni tillgång till filmer i 45 dagar. Vill ni fortsätta se film efter detta förnyar ni ert medlemskap. Vi presenterar nya filmer löpande. Filmerna kan, beroende på rättigheter, vara tillgängliga olika länge. Informationen kommer finnas vid varje film och filmer som är på väg att fasas ut lyfts fram.

Hyrfilmer: Vissa av de filmer som erbjudits som en del av vårt medlemskap kommer att kunna erbjudas som hyrfilmer när de inte längre är en del av vårt medlemskap. Då har ni möjlighet att hyra filmerna i 48 timmar för 30 kronor. 

Gratisfilmer: Precis som tidigare kan vissa filmer erbjudas gratis som en bonus, antingen att er lokala filmstudio bjuder på något eller att det blir ett specialerbjudande. Om det sker presenteras de under en särskild kategori som heter ”Gratisfilm – din filmstudio bjuder”. Om det inte finns några gratisfilmer syns inte denna kategori.

App – se filmer enklare: I slutet av januari kommer SFF att presentera en ”app”. Då blir det enklare att se Filmstudio:play genom att ladda ner en app som gör det möjligt att t ex se film via en iPhone och Chromecast, vilket inte varit möjligt förut.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login