Digitalt möte med kronprinsessparet

Av på 16 juni, 2021
Tom Rymoen med kronprinsessparet under deras möte.

Tisdag den 15 juni deltog kommunstyrelseordförande Tom Rymoen (M) i ett digitalt möte med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Under samtalet diskuterades pandemin och framtiden i Nora.

Under året har kronprinsessparet genomfört digitala möten med kommuner i hela Sverige och den 15 juni var det Nora som stod på tur.

Kronprinsessparet var intresserade av att veta hur Nora kommun har hanterat pandemin och hur läget är just nu. Kommunstyrelseordförande Tom Rymoen (M) informerade om att Nora under rådande omständigheter klarat sig väl.

– Jag informerade kronprinsessparet om de positiva effekterna som pandemin har haft på Nora med ett ökat antal besökare och mer handel trots pandemin säger, Tom Rymoen.

Kronprinsessan och prinsen fick en presentation av Nora och vad som händer i kommunen just nu. De fick även en bild av hur framtiden ser ut för Nora där Tom Rymoen bland annat informerade om att Nora kommun är under ständig utveckling och en utpräglad pendlarkommun.

– En av de punkter jag informerade om är vårt arbete med att ta fram nödvändiga detaljplaner för att möta framtidens behov.

Kronprinsessan Victoria var intresserad av hur kulturen har klarat sig i Nora under Pandemin och Tom Rymoen informerade om att kulturen och föreningslivet har bidragit starkt med möjligheter för invånare att fortsätta kunna ta del av detta trots pandemin.

– Vi har de självklara hjältarna som till exempel de inom sjukvården och omsorgen men även de inom föreningslivet och kulturlivet är hjältar.

Tom Rymoen passade på att erbjuda kronprinsessparet att besöka kommunerna i Bergslagsområdet då det finns många guldkorn som är värda att ta del av.

– Det var ett trevligt möte med kronprinsessparet och de är väldigt lätta att prata med säger, kommunstyrelseordförande Tom Rymoen (M).

Länet | Nora
Örebronyheter

Källa Nora kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in