Dikter på en utställning på Kulturkvarteret

By on 3 januari, 2023
Foto: Lars Sjöberg

Med sina bilder tolkar fotografen Lars Sjöberg dikter av Bo Setterlind. Lars Sjöberg har valt ut 25 dikter av Bo Setterlind som han kommenterar snarare än tolkar, som han själv uttrycker det.

I vissa bilder är det uppenbart vad Lars har utgått ifrån i andra inte lika tydligt, skaparglädjen har varit stor i arbetet med projektet och att man som mottagare ska få en fin upplevelse.

I vinden
En fågel är inte självklar,
därför syns den
– inte som vingar
men som frihet.
Bo Setterlind

Dikten på utställning startar 9 januari 2023 och kan ses på Kulturkvarteret.

» Mer information här «

…………….

Om Bo Alf Ingeman Setterlind

Bo Alf Ingemar Setterlind, ibland kallad hovskalden, föddes 24 augusti 1923 i Växjö och gick ur tiden 24 januari 1991 i Strängnäs.

Via Strängnäs flyttade Setterlind till Västerås där han avlade studentexamen 1944 vid Västerås högre allmänna läroverk. Setterlind skrevs in vid Uppsala universitet och Västmanlands-Dala nation höstterminen 1946. Tillsam- mans med Harald Forss grundade han det litterära sällska- pet Romantiska Förbundet 1957 i Uppsala. På 1950-talet flyttade Setterlind åter till Strängnäs där han bodde fram till sin död.

Han är representerad i den svenska psalmboken 1986 med förlaget Verbums psalmbokstillägg 2003 med tio orginalverk och en bearbetning.

Han skrev bland annat 40 originaldiktsamlingar, kyrkospel, romaner, drama med mera. Vad som kanske är mindre känt är att texten till ”Du är den ende” som Lill Lindfors sjungit in är skriven av Bo. Lill fick långt senare veta att sångtexten var riktad till Jesus.

Bo Setterlind ligger begravd på Wallinska kyrkogården i Västerås i enlighet med hans eget önskemål

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login