Distansundervisning även för gymnasieskolans årskurs ett

Av på 10 november, 2020
Arkivbild

Från och med igår måndagen den 16e november får även gymnasiets årskurs ett flexibel distansundervisning i de kommunala skolorna i Örebro. Det som en av åtgärderna i kommunens arbete att begränsa smittspridningen och hantera de lokala allmänna råden i Örebro län.

– Att vi nu kunnat ta beslut om att även årskurs ett kan inkluderas i distansundervisning betyder att vi får en större flexibilitet organisatoriskt och ytterligare möjligheter att begränsa smittspridningen i våra kommunala gymnasieskolor och hålla verksamheten igång, säger gymnasiechef Mokhtar Bennis.

I en intervju från Rådhuset diskuterar gymnasiechefen Mokhtar Bennis och Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola utmaningarna och det hårda trycket för de kommunala skolorna i Örebro kommun och vädjar om vårdnadshavarnas och elevernas hjälp för att begränsa smittspridningen.

– Vi har ett enormt tryck på skolan, alltifrån förskola hela vägen till gymnasiet. Vi skruvar åtgärder så hårt vi kan och det är också av största vikt att vi får hjälp av vårdnadshavare och elever för att kunna fortsätta att hålla förskolor och skolor öppna i den här utmanande situationen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att begränsa smittspridningen, säger Katarina Arkehag.

Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun
Här berättar Mokhtar Bennis mer om beslutet om flexibel distansundervisning även för årskurs ett. Se hela intervjun med Örebro kommuns skolchefer om beslut, utmaningar och oron här: https://www.orebro.se/coronavirus-press
Information om Örebro kommuns åtgärder för att hantera de lokala allmänna råden uppdateras löpande på orebro.se https://www.orebro.se/nyheter/nyheter/2020-11-05-konsekvenser-av-de-lokala-allmanna-raden-i-orebro-kommun.html

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in