Djurgårdens if snodde vinsten i slutminuten från Örebro HK

By on 16 januari, 2021
Arkivbild.

Under lördagen tog Örebro HK emot Djurgårdens IF hemma i Behrn Arena för den 32 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro vann senast mot Djurgården borta med 2-0 och visade upp ett fint spel, Djurgården underpresterade helt klart i den matchen och var säkert sugna på revansch i säsongens första back to back möte mellan lagen.

Djurgården började första perioden betydligt mer aggressivt än när lagen möttes i torsdags men matchen kändes relativt jämn då Örebro fick till några längre anfall, det var dock Djurgården som lyckades göra det första målet i den 12 minuten. Efter målet fortsatte Djurgården att ligga på och i den 17 minuten kunde man utöka ledningen till 2-0. Den första perioden gick helt klart till Djurgården.

I den andra perioden var det Örebro som kom ut starkast och tog över spelet och kunde i den femte minuten reducera till 1-2 genom Muzito Bagenda. Efter målet fortsatte Örebro att spela bra och i den tionde minuten kvitterade man 2-2. Nu var det Örebro som ledde spelet oh i den 13 minuten kunde Örebro ta ledningen för första gången i matchen genom Glenn Gustafsson 3-2. Efter Örebros mål så tog Djurgården timeout och efter den kom de ut med ett lite högre tempo, i den 18 minuten fick Örebro en utvisning och i det efterföljande powerplayet kvitterade Djurgården 3-3. En helt klart bättre period från Örebro.

Örebro kom ut bra även i den tredje perioden och skapade ett flertal långa anfall med flera chanser och i den elfte minuten gav det utdelning och man kunde ta ledningen med 4-3. Efter målet fortsatte Örebro att spela bra men i den 16 minuten kunde Djurgården kvittera och bara 18 sekunder senare kunde de sätta ledningsmålet och det stod 5-4 till Djurgården. Efter de två Djurgårdsmålen så satsade Örebro fullt framåt för en kvittering men när man tog ut målvakten så lyckades Djurgården sätta pucken i tom kasse till 6-4 för djurgården som också blev slutresultatet.

Denna match var ganska märklig där man först blir utspelade av Djurgården för att i den andra perioden köra över dem och att i den tredje perioden kontrollera matchen fram till i slutminuterna där Djurgården vänder och vinner. Det är bara att lämna den här matchen till arkiven och gå vidare.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdagen den 19 Januari borta mot Brynäs IF.

Första perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Slashing. Powerplay Djurgården, inget resultat. 12 minuten mål Djurgården, Jacob Josefson sätter 1-0. 15 minuten mål Djurgården, Tobias Ekberg satte 2-0. 17 minuten utvisning Djurgården, två minuter Tom Wandell Hooking.

Första perioden slutade 2-0 Djurgården
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9-12 Djurgårdens IF

Andra perioden andra minuten utvisning Djurgården, två minuter Bobby Nardella Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Femte minuten mål Örebro, Daniel Muzito Bagenda reducerar 1-2. Tionde minuten mål Örebro, Rasmus Rissanen kvitterar 2-2. 13 minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson sätter 3-2. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson Slashing. Powerplay Djurgården, mål Rhett Rakhshani kvitterar 3-3.

Andra perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9-10 Djurgårdens IF

Tredje perioden elfte minuten mål Örebro, Borna Rendulic sätter 4-3. 16 minuten mål Djurgården, Tom Wandell kvitterar 4-4. 16 minuten mål Durgården, Manuel Ågren sätter 5-4. 19 minuten mål Djurgården, Niclas Bergfors sätter 6-4. 19 minuten utvisning, två minuter Jacob Josefson Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.