Drama när Örebro Volley föll mot svenska mästarna Engelholm

Av på 29 oktober, 2017

Örebro Volley tog emot Svenska mästarna Engelholm i en ren seriefinal, Örebro som har vunnit alla fem inledande matcherna i årets volleyboll Elitserie fick sig en riktig värdmätare.

Första set spelade Örebro explosivt och höll ihop det hela riktigt bra, det märks att det här är en prestigematch. Det märks att det är seriefinal, och hemmalaget vann setet med 25-18.

Andra set gick Engelholm in och visade upp sitt spel, skärpa på bollarna och bättre avslut ledde till att bortalaget vann med ett jämt set med 25-23. Jóna Vigfúsdóttir fick utgå på grund av skada, ett avbräck för Örebro Volley.

I tredje set visade det sig hur viktig Jóna är för Örebros spel, laget tappade en aning och det räckte för att Engelholm kunde ta hem setet med 25-15.

Fjärde set vanns av Örebro, ett Örebro som började urstarkt och släppte aldrig Engelholm en enda millimeter vann med 25-22.

Femte set blev ett riktigt krigarset där inget av lagen gav bort något över huvudtaget, tyvärr blev det Örebro som fick vika ner sig, Engelholm vann setet med 21-19 och matchen med 3-2 i set.

Sammanfattat….
Örebro Volley gjorde en grymt bra insats mot svenska mästarn Engelholm och visade att de är med däruppe i toppen, tyvärr skadades en av nyckelspelarna Jóna Vigfúsdóttir vilket ledde till ett avbräck i Örebro spel. Utan Jóna tappade hemmalaget en del, men visade att de är med utan henne men inte riktigt ända fram. Örebro Volley ser riktigt starka ut säsongen 2017/2018 och med hel trupp är de utan att tveka en stark utmanare till SM-guldet, något de visade i kvällens match trots förlusten.

Anders Olofsson, Sport | Volleyboll lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in