Drömöppning av KIF bäddade för segern.

By on 27 april, 2013

KIF Örebro fick en drömstart på matchen mot Vittsjö, efter redan 6 min hade Helene Eke gjort 2 mål. Men det var bortalaget som före spelet, det hjälpte dock inte då KIF kunde göra 3-1 på stopptid i den första halvleken.

Jag såg en stabilt och rappt KIF på planen idag, Vittsjö låg hela tiden steget efter och gjorde egentligen mål på det bästa läget de hade. KIF Örebro har efter tre matcher öppnat årets säsong över förväntan.

Första halvlek:
KIF Örebro börjar matchen lugnt och säkert då Vittsjö för spelet och har mycket boll. Men Örebrolaget kommer på konstringar när läget kommer och redan efter 4 min kan Helene Eke sätta 1-0 till hemmalaget KIF Örebro. 2 min senare håller sig Helene Eke fram igen och sätter 2-0 till KIF. Tjejerna har fått en perfekt öppning på matchen.

Men Vittsjö ger inte upp utan fortsätter att föra spelet på planen., och i den 26:e för de utdelning då Jane Ross sätter 2-1 målet. Efter det blir det en chansrik match där båda lagen skapar bra lägen. Men det är KIF som åter igen gör mål. På stopptid kan Sanna Talonen sätta 3-1 till KIF.

Andra halvlek:
Hemmalaget öppnar andra halvlek starkare än den första och kontrollerar spelet bra. Men samtidigt kan de göra det pågrund av Talonens 3-1 mål. Vittsjö ökar pressen för att försöka få in en reducering till och vända matchen.

Men det går inte så bra, KIF är bättre och skapar bättre och farligare chanser än Vittsjö, försvarsspelet hos hemmalaget är och betydligt bättre. Tyvärr blir inte den andra halvleken lika underhållande som den första. KIF Örebro bevakar sin ledning bra och lyckas gång på gång hålla Vittsjö på sin sida av planen. Matchen slutar 3-1 och KIF tar en stabil seger.