DSH5 och Ismael spelar i Örebro på Kvarteret&Co

By on 8 maj, 2023
Bild via pressmeddelandet av David Berjlund

På lördag spelar Ismael och DSH5 , på Kvarteret&Co i Örebro, en helkväll med svensk rock i olika nyanser!

DSH5 är bekanta för många örebroare, nu spelar de live igen, för första gången sedan förra årets Live at Heart. Nytt material är på gång, nya inspelningar, bandet som går upp på scenen är som tidigare: sex personer från Närkeslätten, som, med mandolin och dragspel som spets i rocksättningen, gör musik med både valsvemod och tryck. Det är underhållande och allvarligt, det handlar om fest, saknad och kärlek. Med rötter i samma jord som Per Persson och hans likar gör DSH5 musik som landar rätt i nu.

Och de är ett utpräglat liveband: det blir röj, adrenalin, intensitet!

De svenska texterna har DSH5 gemensamt med kvällens andra band, Ismael.Banden till 1980- talet likaså, även om det hos Ismael är närmare till Imperiet och R.E.M än till Perssons pack. Och livefokuset är detsamma, Ismael har 80 gig bakom sig. Men i Örebro har de aldrig varit, förrän nu!

Ismael är en trio från Gävle, Stockholm och Sandviken, med rötter i Hälsingland. I höstas följde singeln Ritningen till en storm upp senaste albumet, Doggerland. Inspelningarna har fått fina recensioner i bl a Zero Magazine, HiFi&Musik och Sydsvenskan, och [ina lyssnarreaktioner. ”Coolt, som Joy Division möter södra Stockholm 1982” skrev någon, ”… en salig blandning av det som var bra med 80-talet. Reeperbahn möter SH! och går och fikar med Lolita Pop” skrev en annan.

Men det är live det lever, nu på Kvarteret&Co lördag 13 maj 2023!

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: David Berjlund

You must be logged in to post a comment Login