Dyraste Black Friday-rean – Så ska Örebroarna handla

By on 26 november, 2021
Arkivbild

I veckan började årets största rea- och shoppingperiod Black Week, som har sin peak på fredag i och med Black Friday. Efter måndagen kan Prisjakt se att 11% av varorna smyghöjts tidigare under hösten för att sedan rabatteras på Black Week.

Inom vissa kategorier är det ännu vanligare att man smyghöjt priserna på erbjudanden, som exempelvis möbler (20 %), däck och hjul (21 %) och gym och träningsprodukter (25 %).

Prisjakts prisstatistik, kombinerat med ny en undersökning bland svenska handlare, pekar dessutom på att den rådande fraktkrisen och komponentbristen kommer att leda till en ovanligt dyr rea. Hittills under Black Week är 27 procent av varorna dyrare än vad de var den första november, vilket kan jämföras med 19 procent vid samma period förra året. För mer info, se nedan pressmeddelande. 

Black Friday har dock kommit att bli en enormt viktig dag för butikerna och Kantar Sifo har på uppdrag av Prisjakt genomfört en undersökning kring örebroarnas inställning till den stora readagen. Exempelvis planerar örebroarna att handla för i snitt 2 822 kr på rean. Nedan följer mer lokalspecifik statistik kring hur örebroarna resonerar kring Black Week och Black Friday.

Så tänker örebroarna kring Black Friday 2021: 

 • I år planerar 35% av örebroarna att handla under Black Friday-rean, medan 54% av örebroarna uppger att de inte planerar göra det.
  .
 • De örebroare som planerar att handla förväntas lägga i snitt 2 822 kr på rean och de förväntar sig en rabattsats på i snitt 42% på originalpris.
  .
 • 39% av örebroarna uppger att de kommer handla det mesta online under Black Friday-rean. Av dessa uppger 69% att de föredrar att handla online eftersom de anser att det är bekvämare.
  .
 • Av de örebroare som inte planerar att handla på rean anser 31% att det inte är miljömässigt hållbart och hela 73% uppger att de inte har behov av att köpa någonting nytt.
  .
 • 72% av örebroarna uppger att de inte litar på butikernas rea-erbjudanden under Black Friday.

Ekonomi | Örebro
Örebronyheter

Källa Jungrelations

You must be logged in to post a comment Login