E-medborgarveckan och Digitalidag på Örebro bibliotek

By on 11 oktober, 2021
Arkivbild

Den 11-15 oktober uppmärksammar Örebro bibliotek E-medborgarveckan och Digitalidag med föreläsning och gratis E-mässa på Kulturkvarteret och Vivalla bibliotek. Målet är att inspirera människor till att både vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

E-medborgarveckans syfte är att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Digitalidag är en årlig nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. I år sammanfaller Digitalidag med just E-medborgarveckan under vecka 41.

Detta händer under veckan:

………………..

Måndag 11 oktober – Skaparverkstad kl. 15-19 i Bubblan

Besök bibliotekets kreativa skaparverkstad – en plats där analogt och digitalt skapande möts.

Måndag 11 oktober – Föreläsning med Nicholas Fernholm kl. 18-19 i Akustiken på Kulturkvarteret

Nicholas Fernholm inspirerar för framtiden – hur ska vi se till att framtidens teknologi går från hot till möjlighet? Fernholm har tidigare varit chef för transportrobotarna på Nya Karolinska sjukhuset och jobbar nu som föreläsare och organisationsutvecklare. I föreläsningen fokuserar han på hur tekniken påverkar oss som människor och hur artificiell intelligens (AI), den nya generationen och automation är nycklarna för att förstå och förbereda sig för framtiden.

Föranmälan via bibliotekets hemsida. Föreläsningen sänds även på webben.

………………..

Tisdag 12 oktober – E-mässa kl. 13-16 på Vivalla bibliotek

Biblioteket bjuder in till en E-mässa där besökarna kan träffa olika aktörer och få hjälp eller lära sig mer om deras e-tjänster.

Deltagande aktörer: Digitala hubbar, Länsstyrelsen och Statens servicecenter

………………..

Fredag 15 oktober – E-mässa kl. 14-17 i entrén på Kulturkvarteret

Biblioteket bjuder in till en E-mässa där du kan träffa olika aktörer och få hjälp eller lära dig mer om deras e-tjänster.

Deltagande aktörer: Digitala hubbar, Örebro kommuns servicecenter, Länsstyrelsen, Region Örebro län med bland annat 1177.se, SeniorNet Örebro, Statens servicecenter (Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Försäkringskassan) och Swedbank.

Fredag 15 oktober – Skaparverkstad för föräldrar med barn kl. 13-15.30 i Bubblan

Besök bibliotekets kreativa skaparverkstad – en plats där analogt och digitalt skapande möts.

Kultur | Örebro Örebro Bibliotek
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login