E.ON investerar drygt 72 miljoner i Örebros elnät

By on 1 juni, 2022
Foto: Rebecca Gustafsson, Apelöga

Under 2022 investerar E.ON drygt 72 miljoner kronor i det regionala och lokala elnätet i Örebro kommun. Sammantaget investerar E.ON drygt 134 miljoner i Örebro län. Investeringarna syftar till att öka elnätets kapacitet och resiliens. –Vår ambition är att stödja grön energiomställning och att skapa förutsättningar för ytterligare tillväxt, men också att öka elnätets robusthet, säger Björn Persson, regionchef mitt, E.ON.

Hållbarhetsambitioner och rekordhöga elpriser har blåst upp intresset till att ansluta solkraft till elnätet till bristningsgränsen. E.ON ser en rekordstor efterfrågan för att ansluta privata solcellsanläggningar. Samma sak på företagsmarknaden, där enskilda förfrågningar gäller anslutningar av stora solparker som motsvarar effekten av en medelstor stad.

Investeringarna ska säkra elnätet för en framtid där beroendet av fossil energi minskar medan elanvändningen blir alltmer omfattande.

– Vi vill säkra överföringskapaciteten, så att städerna kan elektrifiera fordonsflottan, bygga fler bostäder och planera för ytterligare industrietableringar. Investeringarna i elnäten blir viktiga pusselbitar för elektrifiering och grön omställning, säger Björn Persson.

Investeringarna är exklusive den tidigare annonserade investeringen på cirka 130 miljoner kronor i en utbyggnad av transformatorstationen i Skebäck, vilken har beräknad byggstart 2023.

Mellan 2020 och 2023 investerar E.ON 16 miljarder kronor i bolagets elnät.

E.ONs största elnätinvesteringar i Örebro län 2022:

Örebro                                          72 000 000 kronor

Hallsberg                                      24 177 000

Kumla                                           24 108 000

Nora                                              7 821 000

Lekeberg                                       4 141 000

Askersund                                     1 809 000

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: E.ON

 

You must be logged in to post a comment Login