Edgar Homeros släpper EP:n ”Volatile”

By on 16 mars, 2023

Nu släpper Edgar Homeros sin egenskrivna och egenproducerade debut-EP ‘Volatile’ – en samling låtar som är skrivna och inspelade på en månad, men också resultatet av flera års kreativt arbete och drömmande. Med en EP fylld med skarpa produktioner, berörande texter och kärleksberättelser är nu Edgar bestämd på att ta sitt artisteri till nästa nivå.

Edgar Homeros – det 22-åriga stjärnskottet från Södermalm släpper sin debut-EP ‘Volatile’. En dagbok av tankar och musikaliska uttryck, skriven och producerad i samma rum som han för några år sedan började göra musik i.

När Edgar hösten 2022 började släppa musik lät inte responsen vänta på sig – singlarna ‘Centerfolds’ och ‘Heartless’ hyllades av flertal musikkritiker, och har båda snurrat flitigt på radio. C’enterfolds’ har både erhållit utmärkelsen som Veckans P3-hit, legat stadigt på A-listan och har nu senast varit synkad i en tysk Netflix-serie.

Edgar säger själv om EP:n: “Sedan den första musiken släpptes har jag dels varit överväldigad av responsen, dels känt att jag bara vill få ut mer. Som ny artist med blank diskografi vill man visa upp allt på första projektet, och det blev till slut ‘Volatile’ – de sju bästa låtarna jag skrivit.”

Till singeln ‘Won’t Wait’ släpps även en musikvideo och regissören Daniel Tubylewicz berättar att videon till ‘Won’t Wait’ är inspirerad av en scen från filmen ’Breathless’, skapad av Jean Luc Godard – en av den franska nya vågens mest framstående regissörer.

‘Heartless’ släpptes i januari 2023 och visade prov på Edgars talang att producera och skriva genreöverskridande musik, samtidigt som han behåller en röd tråd. Framtiden är Edgar Homeros och ‘Volatile’ är bara början för denna talang från Södermalm.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Cosmos Music

You must be logged in to post a comment Login