Efterfrågan på en aktiv semester har ökat lavinartat

By on 5 oktober, 2021

Efterfrågan på aktiva semestrar har under flera år varit stor och i pandemins spår är träning på semestern den starkaste trenden inom resor.

Apollo går i bräschen för det aktiva resandet och öppnade 2021 ytterligare sporthotell såsom Sivota Retreat – powered by Playitas i Grekland där SOK höll Olympic Camp i maj inför OS i Peking och har sedan dess varit fullbokat. Under året har padel varit en av de aktiviteter som gästerna efterfrågat mest och Apollo har byggt ytterligare 12 nya padelbanor på olika hotell. 

På Apollos egna sporthotell i Playitasgruppen har gästerna deltagit i över 25 000 timmar av bokade sportaktiviteter under sommaren och de mest populära är padel med 32% av gästernas intresse tätt följt av crossfitträning (25%) samt Yoga (19%). 

– Våra gäster vill vara aktiva på sin semester och i spåren av pandemin har efterfrågan på ledarledda aktiviteter på hotellen och träningsresor ökat markant, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo. 

– Det stora intresset för padel fick vi tidigt klart för oss att vi måste bemöta på destinationerna och den fortsatt tydliga crossfittrenden har också fått oss att satsa extra på både infrastruktur (boxar), utrustning och fler instruktörer, säger Daniel Giray, Sportchef Apollo

Årets sportprogram på Apollo har också bjudit på över 200 gästspel och sportevent. Satsningen på egna sporthotell fortsätter med lansering av Porto Myrina – powered by Playitas och Levante – powered by Playitas som öppnas under våren 2022. 

– Vi fortsätter utveckla med fler kvalitetssäkrade sporthotell på säsongs- och årsbasis. Vi utökar också antalet träningsresor med gästspel och events där bland annat yoga är stadigt populär aktivitet att njuta av på den aktiva semestern, säger Daniel Giray, Sportchef Apollo.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Apollo

You must be logged in to post a comment Login