Efterlängtad premiär för Europacuplaget

Av på 10 januari, 2017

Hela 12 svenska skicrossåkare är på plats i franska Val Thorens för att tävla i FIS Freestyle Ski Cross Europa Cup. De tävlar i en bana som är i princip identisk med världscupbanan och därmed bjuder på 1250 meter utmanande skicross med fallhöjden 235 meter.

Europacuplaget har haft en lyckad försäsong med maximal utdelning av skiddagar och fått matchning mot världscupåkare från olika nationer, så tävlingslusten i gruppen är stor. På dagens träning har många av åkarna utmärkt sig och det är med förhoppning vi ser fram mot morgondagen. För er som vill vilja direktrapporteringen rekommenderar vi FIS-livetiming.

Väderleksprognosen talar dock för kraftig nederbörd de närmsta dagarna varpå tävlingsledningen beslutat att genomföra de två tävlingarna enligt plan b, med träningsåk, kvalåk och heat under en och samma dag. Det blir med andra ord två späckade dagar att se fram emot. Dessa tävlingar räknas in i den totala Europacupen som rullar vidare med en rad tävlingar runt om i Europa och med en stor final i Mora den 18-19 mars. 

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in