Efterlängtad uppstart av vänortsbesöken efter pandemin

By on 10 juni, 2022
Torsdag den 16 juni till söndag den 19 juni besöker representanter från Nora Kommun Fladungen i Tyskland.
Bild: Nora kommun

Torsdag den 16 juni åker representanter från Nora till Fladungen i Tyskland för det årliga vänortsbesöket, detta efter uppehåll under pandemiåren.

Fem Vuxna och fem ungdomar representerar Nora kommun under besöket som pågår från och med torsdag den 16 juni till söndag den 19 juni. Målen för vänortsbesöken är att ge kommunernas invånare möjlighet att lära känna andra länder och kulturer, främja vänskap och förståelse mellan människor samt öka kunskapen och förstärka internationella samband.

Temat för årets besök och som det ordnas seminarium om är civilt engagemang och volontärarbete i kriser, ett viktigt tema och samarbete i spåren av pandemin och det pågående kriget i Ukraina.

Sedan starten under tidigt 90-tal har närmare 1000 Norabor deltagit i utbytet genom att antingen besöka någon av vänorterna eller agera värdfamiljer när besöken sker i Nora. Många av resorna har skapat vänner för livet och starka band mellan vänorterna.

Nora kommun har ett vänortssamarbete med Fladungen i Tyskland, Hône i Italien och Köo/Pöhja-Sakala i Estland. Nästa år är det Nora som står på tur att agera värd för vänorterna.

Nora
Örebronyheter

Källa Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login