Efterlyst man flydde från Polisen

By on 19 juli, 2019
Arkivbild.

En efterlyst bilförare vägrade stanna på polismans tecken på riksväg 49 och långt förföljande inleddes där bilen senare prejades av vägen.

En patrull från sydnärkespolisen åkte för att leta efter en efterlyst man och upptäckte denne i sin bil då han ensam i bilen åkte norrut på riksväg 49 vid Aspa Bruk. Flera försök att stoppa manen gjordes men i stället för att stanna valde han att i hög fart åka vidare ut på riksväg 50 norrut och därefter in på länsväg 205 mot Laxå med polisbilen efter.

Vid rondellen i Laxå då farten var relativt låg försökte patrullen preja bilen av vägen men mannen lyckades behålla kontrollen och körde vidare E20 västerut med åter igen hög fart.

Färden kom att fortsätta några km in i Västergötland där farten stoppades upp av framförvarande trafik. Patrullen passade då på att genomföra en prejning genom att trycka på aktuell bil som sladdade in i mitträcket med stopp som följd.

Mannen, som är dryga 60 år och efterlyst för att avtjäna straff, är en notorisk trafikbrottsling med flertal domar avseende rattfyllerier , vårdslöshet i trafik, grova olovliga körningar m.m.

Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Efter provtagning och förhör kommer han att förpassas direkt till en kriminalvårdsantalt. bilen togs i beslag med stöd av Trafikbrottslagen och kommer sanniólikt att förverkas.

Länet | Askersund
Örebronyheter

Källa: Polisen.se

You must be logged in to post a comment Login