Egen adidas-kollektion för Leo Messi.

Av på 21 februari, 2013

Leo Messi fortsätter att slå rekord och vinna internationella utmärkelser. Även på svensk mark gjorde han nyligen avtryck i samband med att han förde sitt lag till seger i landskampen mellan Sverige och Argentina på Friends Arena. Nu kan alla fans komma ett steg närmare sin hjälte med skon adizero ™ F50 Messi, som utgör en del av den nya Messi-kollektionen bestående av både fotbollsskor och kläder.

Designen avspeglar Messis filosofi och unika sätt att tänka fotboll. Skon är uppdelad i röda och vita delar. Rött är Messis favoritfärg och symboliserar ”hotet” han utgör för motståndarna på planen samt hans brinnande kärlek till fotbollen. Den rena vita ramen på skons bakre del symboliserar lätthet och de fartfyllda vita ränderna symboliserar farten i Messis sätt att spela fotboll. På skons undersida sticker en ensam röd dobb ut bland de andra vitfärgade tio, med den vill Messi symbolisera att han är en kugge i en lagmaskin – att han är beroende av sina medspelare på planen.

Om adizero F50 Messi
Analyser av Messis rörelser på planen ligger bakom skons utformning. Leo Messi har själv varit mycket engagerad i utvecklingen av skon som har genomgått flertalet tuffa tester för att uppnå de högt ställda kraven. adizero F50 Messi kombinerar revolutionerande teknik och precision för att alla spelare ska kunna bli så snabba som möjligt på planen. Skon väger endast 165 gram, vilket gör den till en av de lättaste fotbollsskorna på marknaden. Skon är uppbyggd kring tre enheter:

Sprintskin: Ett 1,5 mm tunt syntetiskt lager som möjliggör en perfekt känsla mellan sko och boll samtidigt som skons vikt hålls nere.

Sprintweb – En teknologi i 3D som ger optimal kontroll över bollen, stabilitet samt bästa möjliga förutsättningar för att dribbla bollen med korta snabba bolltoucher i högt tempo.

Sprintframe – En viktig komponent i konstruktionen är den starka men ultralätta yttersulan, vilken ger spelaren en perfekt balanserad sko.

Det är få utvalda stjärnor som får personliga signaturlinjer kring sitt namn. Messi ansluter sig nu till en mycket liten skara utvalda idrottare som tidigare fått denna ära, bland annat David Beckham och basketstjärnan Derrick Rose.

Leo Messi kommer debutera i adizero F50 Messi under våren. Skon kommer finnas i butik från och med 1 mars. Skon finns innan dess tillgänglig på http://www.adidas.com/messi-samling (från 21 februari). Det rekommenderade priset för adizero F50 Messi Icon är 2600 SEK.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in