Egna misstag fällde BIK Karlskoga

By on 12 april, 2022

BIK Karlskoga vände tillbaka till Nobelhallen med två raka förluster i ryggen på bortaplan, nu väntade två raka hemmamatcher med chans att först reducera för att sedan kvittera matchserien i semifinalspelet mot HV71 med sikte på Svenska Hockeyligan. Hård press på hemmalaget med andra ord, å andra sidan hade man inget att förlora, i kvällens match blev gästerna för svåra då BIK stod för alldeles för många misstag.

BIK Karlskoga kom ut en aning avvaktande och lät HV71 snurra runt i egen zon, den första minuten. Efter det såg det ut som om att man förstod att man var tvungna att steppa upp spelet för att inte halka efter, BIK tog tag i matchen för att börja komma in i tillställningen. Som man gjorde det, efter ett bra tryck mot HV71 i sjunde av den först perioden tog man ledningen för utöka  den i den efter halva tiden. Efter det såg det ut som om att hemmalaget slappnade av en aning, det gjorde att HV kom tillbaka i matchen där de kunde reducera. Med 2.13 kvar av första delen åkte gästerna på en dubbelutvisning där BIK kunde spela fem mot tre, tyvärr utan att utöka men man gick till pausvila med 2-1 på resultattavlan.

Mittperioden blev en lång kamp med tajt tufft spel där lagen gav och tog, tyvärr var det BIK som gav en aning för mycket när man gav gästerna för mycket yta att agera på. Det gjorde att när man gick ut till den andra pausvilan hade HV gjort två mål och var i ledning med ett mål.

HV71 kunde utnyttja sitt powerplay i början av den tredje perioden när man kunde utöka ledningen, inte en helt optimal start för BIK. Hemmalaget försökte hänga med gästerna i spelet, men HV71 är ett riktigt bra lag i ett ledningsläge. BIK fick chansen i powerplay i den 48 minuten, men istället för att reducera drog man på sig en straff som HV71 kunde sätta för att mer eller mindre punktera matchen redan där och då. BIK gjorde sitt för att komma ifatt både spelmässigt och målmässigt, tyvärr blev man utmanövrerade av HV71 som lugnt och säkert kunde spela av matchen, även om BIK kunde få in en 3-5 puck i den absolut sista minuten.

BIK var pressade att reducera matchserien och det började riktigt riktigt bra när man kom upp i en ledning med två mål, första perioden kunde hemmalaget sköta sig någorlunda då man höll sig ifrån utvisningsbåset. Från den andra perioden och framåt började raset, man drog på sig en hel del onödiga utvisningar, man var tvungen att spela småfult, inte släppa situationer när motståndarna åkte på en tvåa. BIKs spelare var tvungna att åka in för att hetsa mer och dra på sig minuter på botbänken, där vinner man garanterat inte några matcher. Det såg även ut som om hemmalaget slutade vara jobbiga, vara framme och ligga tätt på motståndaren för helt plötsligt fick gästerna stora ytor att agera på. Vilket HV71 kunde också då man straffade BIK gång på gång, desto längre matchen led desto mer hamnade hemmalaget på efterkälken och HV71 kunde vinna även den tredje matchen och leder nu med 3-0 i semifinalserien i kvalet till Svenska Hockeyligan.

Torsdag 11 april 2022 möts lagen igen i Nobelhallen i Karlskoga och då finns det inget annat än vinst för BIK Karlskoga som nu måste vinna fyra raka matcher för att gå till final, en ganska omöjlig uppgift kan tyckas men nu är i alla fall den matchen inte spelad och då finns det en teoretisk chans.