Lokalt | 2015 var ett framgångsår för Peugeot i Sverige

By on 31 december, 2015

Bilåret 2015 kommer att gå till historien som ett av de hetaste. Försäljningen gick på högtryck och redan under november passerades 300 000 nya personbilar. Peugeot är en av vinnarna på den svenska bilmarknaden, som har ökat med 13 procent hittills i år. Peugeotlejonet tog ett rejält språng och ökade med hela 26 procent.

Ett av ”Peugeot Professional Center” som har invigts under året finns hos Jonsson Bil i Örebro!

Under året har 16 nya anläggningar, som säljer och servar Peugeots person- och transportbilar, slagit upp portarna runtom i landet. Därtill har fem återförsäljare blivit ”Peugeot Professional Center”, vilka är proffs på försäljning och service till företag, och fler Center invigs under våren 2016.

Peugeot är åter igen ett av Sveriges snabbast växande bilmärken med en försäljningsökning på privatmarknaden med hela 44 procent och på företagsmarknaden med 46 procent. Bland svenskarnas favoriter finns Peugeot 208, 2008 och 308 som även erbjuds med privatleasing.

Det känns fantastiskt att arbeta med ett varumärke och med modeller som svenskarna verkligen uppskattar, säger Tobias Pettersson, VD för Peugeot i Sverige. Vi vet att kunderna värdesätter att bilarna både är roliga och ekonomiska att köra. Och den totala ägandekostnaden har aldrig varit lägre eftersom nästan alla våra modeller är miljöbilar idag, vi har prisgaranti på originalservice och andrahandsvärdena ökar.

Starkt år för nya Peugeot 308
Det är framförallt den rymliga och körglada mellanklassaren Peugeot 308, som utsågs till Årets Bil 2014, som vunnit både privatköparnas och tjänstebilsförarnas hjärtan. Under året har försäljningen mer än fördubblats. Både 308, 308 SportWagon och komfortvagnen 508 finns som välutrustade Businessmodeller under 7,5 basbelopp. Likaså är småbilen 208 omtyckt av företagen och försäljningen har ökat med hela 70 procent jämfört med föregående år.

Trippelökning för transportbilarna
Även Peugeots transportbilsförsäljning klättrar starkt i registreringsstatistiken. Nya Partner Skåp, som lanserades i våras, har ökat med 40 procent hittills i år och är den sjätte mest sålda transportbilen på marknaden idag. Och med dagens försäljningstakt kan modellen knipa femteplatsen redan vid årsskiftet. De unika påbyggnationerna på Partner (Boxline och Pick Up) och Boxer (volymskåp och flak) med 100 % momsavdrag har bidragit till att Peugeot har ökat med 25 procent per den sista november i år medan marknadsökningen uppnår 8 procent ackumulerat under samma period.

16 nya försäljnings- och servicepunkter
Återförsäljar- och servicenätet har utökats till att omfatta 76 auktoriserade fullserviceanläggningar och 26 fristående verkstäder från norr till söder. För att ytterligare höja servicegraden och närheten för Peugeot-ägarna har nya anläggningar öppnat på följande orter under 2015: Asarum, Enköping, Falköping, Göteborg*, Helsingborg, Hyltebruk, Hässleholm, Hörby, Järfälla*, Kallinge, Landskrona, Lidköping, Nora, Västerås, Vällingby och Älmhult.
* = Endast verkstad

Vi kan konstatera att det finns ett stort intresse för Peugeot även på återförsäljarsidan, säger Daniel Genlöv, Network Manager på Peugeot. Redan under våren 2016 öppnar ytterligare två fullserviceanläggningar och fler är på gång.

Peugeot Professional Center breder ut sig i Sverige
De fem ”Peugeot Professional Center” som har invigts under året finns på följande orter:
Flash Auto i Karlstad, Malmö Bilcentrum, Jonsson Bil i Örebro, J-BIL i Upplands-Väsby och Peugeot Sätra i Stockholm. Ytterligare sju Peugeot-återförsäljare på olika orter i Sverige kommer att bli specialister på försäljning till företag under 2016.

Dessa anläggningar är proffs på allt som rör tjänstebilar, personalbilar och transportbilar. Här finns Peugeots skräddarsydda Businessbilar och märkets breda transportbilsprogram med olika påbyggnationer och inredningar att provköra. Företagskunder får snabb och professionell service av dedikerade säljare och servicetekniker på anläggningarna. Det är alltid högsta fokus på att kundernas verksamheter ska fungera utan driftsstörningar.

Nu ser vi fram emot att intensifiera den positiva utvecklingen under 2016. Vi kommer lansera nya spännande bilmodeller och koncept som är mycket attraktiva för de svenska bilköparna, bland annat Green Business på 308 och 508 – något som efterfrågas av många företag och kommuner med miljöpolicy, avslutar Tobias Pettersson.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login