Ekonomi | Stabilt antal inkassokrav efter sommaren

By on 15 augusti, 2016
Enligt Konsumtionsprofilen tar bara 7% av svenskarna lån för att kunna åka på semester.

Enligt resultat från Konsumtionsprofilen tar endast 7% av svenskarna lån för att åka på semesterresa. De allra flesta planerar och sparar till sina resor. Detta styrks också genom statistik från Lindorff då antal inkassokrav inte heller ökar efter semestermånaderna.

Efter genomförd analys av alla svar som kommit in genom självskattningstestet Konsumtionsprofilen, kan man se en hög riskmedvetenhet kring frågan om att ta lån för att åka på semesterresa. Enbart 7% anger att de lånar för att resa.

Vi tolkar detta som att svenskarna är förståndiga i sina semesterplaneringar. De få som faktiskt anger att de lånar pengar till sina semestrar har en hög återbetalningsgrad, vilket är mycket positivt. Att ta risker genom onödiga krediter kan göra att man hamnar i privatekonomisk knipa och genom Konsumtionsprofilen kan vi hjälpa till att skapa bättre koll på sitt egna ekonomiska läge. Vi analyserar svaren i Konsumtionsprofilen löpande och följer eventuella trendbrott eller regionala avvikelser. Allt för att kunna bidra till ännu mer medvetenhet, säger Jörgen Utgren, CDO och Marknadschef, Lindorff Sverige.

Testet Konsumtionsprofilen har genomförts av totalt 14 000 och är en av flertalet digitala tjänster som Lindorff har lanserat det senaste året. Kundombudsmannen, Plattformen Ta Kontroll, Lindorff24 och ett samarbete med Kivra (digital brevlåda) är exempel på andra digitala tjänster och fler lanseras löpande. Allt i syfte att underlätta för användare.

Ekonomi
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login