Elda rätt för bättre luft – ny Klimatsmart vardag utmaning

Av på 16 november, 2020

Klimatsmart vardag utmanar nu alla örebroare som har en eldstad att delta i utmaningen och lära sig elda rätt. Eldar man på rätt sätt minskar mängden hälsofarliga luftföroreningar och då blir luften bättre både inomhus och i bostadsområdet.

I Klimatsmart vardags nya utmaning får deltagarna se en film och läsa om hur man eldar på rätt sätt, och sedan ska de svara på några frågor. Alla som bor i Örebro kommun och har en eldstad kan vara med i utmaningen, som pågår 16 november-13 december 2020. Utmaningen är en variant på Naturvårdsverkets kampanj ”Tänd i toppen” från 2019.

– Målet med utmaningen är att örebroarna ska ta till sig infon och elda på rätt sätt, för att minska påverkan på närmiljön. Om du eldar rätt så får du bättre inomhusluft. Dessutom blir det bättre luftkvalitet utomhus där du och dina grannar bor, eftersom utsläppen av hälsofarliga luftföroreningar minskar, säger Markus Behr, enhetschef på Hälsoskyddsenheten, Örebro kommun.

Läs mer på orebro.se/klimatsmartvardag

Klimatsmart vardag drivs av Örebro kommun och syftet är att på olika sätt underlätta för örebroarna att skapa en hållbar livsstil. Under året lanseras därför flera utmaningar med olika teman.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebrokommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in