Eldsjälen Jenny Eknor är årets nationaldagstalare

By on 2 juni, 2023
Bild: Nora kommun

Eldsjälen Jenny Eknor är årets nationaldagstalare vid firandet i Nora, som traditionen bjuder inleds firandet i Nora med att fanborgen ledd av Frövifors musikkår anländer från torget till Bryggeriet där programmet hålls (ca 16.20).

Årets nationaldagstal hålls av av Jenny Eknor – en riktig eldsjäl, inspirationskälla och entreprenör i Nora. Det kommer bli musik, dans och underhållning med elever från Nora kulturskola. Kulturskolans lärare visar sin professionalism både som musiker och konferencier.

Kultur- och idrottspriser delas ut och nya svenska medborgare 2022 i Nora kommun har bjudits in till en välkomstceremoni under firandet. Det är mysigt att höra traktorernas dunk när de rullar förbi på vägen intill. Man bjuder även på en hemlig gäst i år och förhoppningsvis sol!

Lite fakta: Platsen för firandet är kvarteret Bryggeriet, vid regn flyttas firandet in i Nora teaterbiograf. Solister är Anton Häggblom, Tone Wästborn och Wilda Pettersson. Konferencier är Isabelle Moreau. Lärare och musiker är Malin Bodin Wigler, Pelle Claesson, Björn Eckerrot, Linn Elvkull, Åsa Lindström, Matilda Masarrat och Robin Sjösvärd.

Firandet har planerats av Elin Sörman, kultursekreterare , Sofie Aspeqvist, kulturskolechef och Susann Rickan, fritidssamordnare och kulturskolans personal.

Kultur | Nora
Örebronyheter

Källa: Nora kommun

You must be logged in to post a comment Login