Elever i Örebro får läxhjälp i matematik

Av på 14 september, 2017

Nu har terminen dragit igång med Mattecentrums räknestugor över hela Sverige. Elever från alla skolor är välkomna att få individuell hjälp med sina mattestudier. Oavsett ålder, kurs eller kunskapsnivå. Hjälpen är helt gratis.

Till den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor kommer elever från både grundskola och gymnasiet. Eleverna vill ofta satsa på högre betyg, få mängdträning och kunna hänga med bättre på lektionerna, eller studera i en lugn miljö där hjälpen bara är en handuppräckning bort.

Hjälpen får eleverna av ideella volontärer som är kunniga inom matematik. Till exempel civilingenjörer, matematiker och naturvetare. Hjälpen blir därför både engagerad som verklighetsnära.

Mattecentrums räknestugor är ett komplement till ordinarie skolundervisning och finns i 32 städer i Sverige. Cirka 5 000 elever besöker våra räknestugor varje månad.

– Till oss kan elever komma precis som de är och få hjälp på sina villkor. Vårt mål är att få fler att bli intresserade av matematik och stärka elevers självförtroende i ämnet, säger Karolina Lisslö, generalsekreterare på Mattecentrum.

Elever i Örebro kan vända sig till Karolinska Skolan, Rudbecksskolan och Tegelbruket, mer info här »

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in