Elitloppsbesökarna: Bold Eagle vinner Elitloppet Benders 2017

By on 22 maj, 2017
Förhandsfavoriten Bold Eagle i en uppvärming.

Bold Eagle kommer att vinna Elitloppet Benders 2017 – åtminstone om man får tro årets Elitloppsbesökare. Fler än fyra av tio, 42 procent, håller den sexårige stjärntravaren som favorit i en enkät genomförd av Stockholms Travsällskap.

Elitloppspubliken är väldigt travkunnig, det förvånar mig inte att de tippar årets hetaste häst som segrare. Samtidigt verkar det som att vi kan se fram emot ett väldigt spännande lopp – även Propulsion, Delicious U.S. och Nuncio har fått många röster, säger Mattias Spante, tipsexpert på Solvalla.

Den webbaserade enkäten, som besvarats av över 600 personer som köpt biljetter till Elitloppet Benders på nätet, visar att 42 procent av Elitloppsbesökarna tror att Prix d’Amerique-segraren Bold Eagle kommer att ta hem årets Elitlopp. På andra plats kommer Delicious U.S. med 16 procent, medan fjolårsvinnaren Nuncio får nöja sig med 12 procent av rösterna och en tredjeplats.

Vi har ett av tidernas bästa startfält på plats i år. Oavsett vilken häst som vinner kan Elitloppsbesökarna se fram emot en oförglömlig upplevelse med några av världens absolut främsta ekipage, säger Mattias Spante.

Elitloppet har körts på Solvalla sedan 1952, och räknas som världens främsta sprinterlopp. Årets tävlingar, som äger rum den 28 maj, kommer att tv-sändas i ett 20-tal länder och väntar närmare 30 000 besökare på plats.

Om undersökningen:
Den webbaserade undersökningen genomfördes den 4–16 maj 2017. 602 personer som har köpt biljetter till Elitloppet på nätet besvarade frågan ”Vilken häst tror du kommer att vinna Elitloppet Benders 2017?”, med följande resultat:

1. Bold Eagle – 42 %
2. Delicious U.S – 16 %
3. Nuncio – 12 %
4. Propulsion – 10 %
5. Resolve – 8 %
6. Lionel – 3 %
7. Timoko – 2 %
8. Up and Quick – 1 %

Sport | Häst
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login