Ella Holmegård och Anton Olstam svenska mästare i sprint 2018

By on 20 juli, 2018
Fotograf: Niklas Wallner

Torra och dammiga förhållanden bjöd på en fartfylld sprint när Sverigeeliten på mountainbike körde om mästerskapsmedaljerna i XCE. Den lite drygt 900 meter långa banan på Frösön i Östersund utmanade åkarna både tekniskt och fysiskt.

Herrelitens final blev en uppgörelse mellan klubbkompisarna Anton Olstam och Johan Widén från CK Natén. Anton som var riktigt snabb ut ur starten kunde gå upp i ledningen direkt för att sedan kontrollerat loppet från start till mål. Johan Widén fick då nöjda sig med andra platsen och bronset gick till Joel Burman, Borlänge Cykelklubb. 

– Jag ville komma först i mål och det var de jag strävade efter hela tiden så det känns kul, säger Anton Olstam, CK Natén efter segern. 

I damelit så höll storfavoriten Ella holmegård, Mölndals Cykelklubb för trycker och sprutade hem ännu ett SM-guld i damelit klassen. Tvåa blev Alina Johansson, Mjölby Cykelklubb och tredjeplatsen gick till Jessica Blomqvist, Serneke Allebike Cykelklubb. 

– Det har varit en sjukt rolig dag och jag är jätte nöjd, det var självklart att vinna som var målet, säger Ella holmegård, Mölndals Cykelklubb. 

Nu kommer Ella holmegård,  Anton Olstam och Johan Widén att ladda om för att sedan göra sig redo för EM som avgörs 26-29 juli i Graz, Österrike. Se hela EM-truppen här.

Resultat: 

herrelit: 
1a. Anton Olstam, CK Natén
2a. Johan Widén, CK Natén
3a. Joel Burman, Borlänge Cykelklubb

Damelit:
1a. Ella Holmegård, Mölndals Cykelklubb
2a. Alina Johansson, Mjölby Cykelklubb
3a. Jessica Blomqvist, Serneke Allebike Cykelklubb

Herrjunior:
1a. Mathias Helin, Borås CA
2a. Hugo Eliasson, Varbergs Mountain Bike Club
3a. Eric Herlitz, Föreningen Cykloteket Racing Team

XCE – Sprinten fungerar likadant som längdskidåkarnas variant, med den skillnaden att cyklisterna startar 4 och 4 i heaten istället för 6 st varje heat som på skidåkning. De 2 första går vidare till nästa heat. Banorna mäter mellan 500 till 1000 m.

Sport | Cykel
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login