Elpriserna 35% lägre första dagarna 2020

Av på 5 januari, 2020
Arkivbild

2020 är redan mycket bättre än 2019, åtminstone när det gäller elpriserna. I genomsnitt har elpriserna varit 28,6 öre per kWh de första dagarna av det nya året (exklusive moms och elcertifikat), vilket är 35% lägre än vad de var förra året vid samma tid. Anledningen till detta beror främst på vädret, som varit mycket mildare än förväntat.

Regniga, varma och blåsiga vinterdagar gör att producenterna har större reserver och konsumtionen är lägre över hela Norden på grund av mindre behov av uppvärmning. Detta skapar väldigt fördelaktiga förhållanden för många konsumenter.

Även under resten av januari kan vi se fallande energipriser:

“Natten mellan 2 januari och 3 januari, sjönk priset så lågt som 0,2 öre per kWh, en minskning med 99% jämfört med den ordinarie prisnivån, och vi kan förvänta oss fler liknande fall i januari. För att dra mest mest nytta av dessa rekordlåga elpriser bör man byta till dynamiskt prissatta (rörligt) elkontrakt, och om möjligt ladda en elbil på natten med smart laddning eller byta till smart uppvärmning som styr uppvärmningen till billigare timmar. “, säger Edgeir Vårdal Aksnes, vd för Tibber.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Tibber AB

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in