ELSA Sweden ny samarbetspartner till Medborgarskolan

Av på 24 november, 2017
ELSAs International Council Meeting ägde rum i Sarajevo mellan 22 och 29 oktober 2017.

Medborgarskolan och juristorganisationen ELSA Sweden har ingått avtal om samarbete. Det handlar främst om att ordna studiecirklar och kulturprogram med relevant innehåll för ELSAs medlemmar runt om i Sverige.

ELSA är världens största internationella oberoende organisation för juriststudenter och unga jurister, ELSA finns i 44 länder och har över 50 000 medlemmar. ELSA Sweden har lokalgrupper vid 7 lärosäten: Umeå, Uppsala, Stockholm, Örebro, Linköping, Göteborg och Lund. ELSAs verksamhet grundas på visionen “A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity”.

I och med samarbetet kommer vi att kunna erbjuda våra medlemmar tillgång till specialanpassade studiecirklar och kulturprogram arrangerade tillsammans med Medborgarskolan, säger Iza Haraldsson, President för ELSA Sweden. Att vi dessutom får tillgång till deras specialutrustade lokaler är ett extra plus.

Det konkreta innehållet i samarbetet mellan ELSA Sweden och Medborgarskolan kommer att dras upp genom överenskommelser i regionen och på den aktuella orten.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda ELSA att ta del av vårt stora utbud, säger Ann-Sofie Henriksson, förbundschef på Medborgarskolan. Dessutom är kontakten med ELSAs juriststudenter mycket värdefull för vår verksamhet, speciellt det som rör asylfrågor och våra föreningssamarbeten.

Regionalt
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in