EM-truppen i fälttävlan klart

By on 13 augusti, 2019
Foto: Roland Thunholm

Tolv nominerade har blivit sex uttagna ekipage till EM i fälttävlan 2019, som avgörs i tyska Luhmühlen kommande månadsskifte. Och för förbundskapten Fredrik Bergendorff är målet klart.

– En OS-biljett är det självklara målet och det här är ett starkt lag som har alla förutsättningar att fixa det, säger Fredrik Bergendorff.

Totalt sex ekipage är uttagna. Vilka fyra som kommer att rida i laget bestäms senare, de övriga två ryttarna rider individuellt.

Vid EM i Strzegom, Polen för två år tog laget brons, som senare uppgraderades till silver. Laget då bestod av Sara Algotsson Ostholt, Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Louise Romeike (tidigare Svensson Jähde). Alla utom Sara finns med i årets trupp. Malin Josefsson som red EM individuellt senast 2017 är också med liksom Ebba Adnervik och Philippa Magnusson, båda EM-debutanter på seniornivå.

– Fokus i uttagningen har legat på stabila resultat och säkra terränghästar som kommer i mål, säger Fredrik Bergendorff.

Två OS-platser står på spel i Luhmühlen och då räknas redan kvalificerade lag bort, Storbritannien, Irland, Frankrike och Tyskland. Bland de nationer som konkurrerar om OS platser finns bland annat Italien, Belgien, Schweiz och Nederländerna.

Uttagna ryttare och hästar
Ebba Adnervik, 23 år, Båstad – Chippie
Malin Josefsson, 33 år, Osby – Golden Midnight
Niklas Lindbäck, 45 år, Munka Ljungby – Focus Filiocus
Philippa Magnusson, 40 år, Eriksboda – Cesar
Louise Romeike, 29 år, Schleswig, Germany – Waikiki
Ludwig Svennerstål, 29 år, Tetbury, Gloucestershire, England – El Kazir SP

EM i fälttävlan 28 augusti – 1 september, Luhmühlen, Tyskland

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login