Emil Assergård släpper ny singel ”Dör För Dig”

Av på 4 juni, 2021

Emil som under våren debuterade i Melodifestivalen är tillbaka med nya singeln ”Dör För Dig”, en låt som skrevs under våren 2020 under tiden när världen vändes upp och ner i och med pandemin.

Låten är en kärlekshyllning till flickvännen Linda-Marie. Den handlar tvivlen i vardagen och om att hitta den där personen som får en att finna rätt i väg i livet.

”Våren 2020 var en tuff tid för mig, så som för många andra. När pandemin slog till och bokade av alla spelningar satt jag hemma i min lägenhet och skrev deppiga låtar. Till slut blev min flickvän trött på det och sa åt mig att jag måste skriva en peppigare låt. Resultatet blev ”Dör för dig”. Det är en kärlekshyllning till min flickvän som alltid får mig på bättre tankar, och också en låt till alla människor som kämpar för kärleken och livet.” – Emil Assegård

”Dör för dig” är skriven av Emil själv med hjälp av Palle Hammarlund och Fredrik Sonefors.

Om Emil:
Emil är en 30-årig artist och låtskrivare som är född i den lilla byn Undrom i Sollefteå kommun. Sedan debutalbumet ”Rakt från hjärtat” 2013, har han släppt över 50 låtar, däribland hits som ”All in” och ”Jag råkade sälja min bästa vän”. ”All in” har spelats mer än 35 miljoner gånger på Spotify.

Emil har belönats med en rad platina- och guldskivor, och 2019 nominerades han till ”Årets manliga liveartist” i Aftonbladets musikpris Rockbjörnen.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in