Emma Stenvall från Kopparberg till Vinteruniversiaden i Kazakstan

By on 19 januari, 2017

Vinteruniversiaden pågår mellan den 29 januari och 8 februari i Almaty, Kazakstan. Sverige skickar en trupp på 52 deltagare, den svenska truppen innehåller flera meriterade idrottare som deltagit i såväl OS, VM och EM som Universiaden.

Universiaden är en av världens största multiidrottsliga tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller högsta internationella klass och fungerar ofta som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 deltagare från över 55 länder.

Från Sverige deltar en trupp på 52 deltagare, där flera har internationell erfarenhet sedan tidigare från såväl OS, VM och EM som Universiaden.

Vi ser fram emot ett högklassigt arrangemang med mängder av duktiga studentidrottare. För deltagarna är en Universiad ett bra sätt att utveckla sin mästerskapskompetens inför framtiden och förhoppningsvis får vi med oss några medaljer hem, säger Johanna Olsson,generalsekreterare, Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Emma Stenvall från Kopparberg är en av de alpina åkarna i Vinteruniversiaden 2017. 

För utförlig information om den svenska truppen se dokumentet Pressinformation i vårt pressrum på Mynewsdesk.

Vinteruniversiaden i korthet

* 2 500 deltagare från över 55 länder

* 3 000 volontärer

* Åtta obligatoriska idrotter: alpin skidåkning, längdskidor, skidskytte, snowboard, curling, ishockey, konståkning och skridsko.

* I årets Universiad genomförs även tävlingar i freestyle åkning, backhoppning och nordisk kombination.

Sport | Universiaden
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login