Emmelie de Forest släpper singeln ’Typical Love Song’

Av på 12 oktober, 2021

När man skapar en hyllning till en av de stora klassikerna så är det en viss typ av hänsyn som måste tas. När den hitfokuserade nya labeln DIDO ville mixa det gamla med det nya så valde låtskrivarteamet tillsammans med sångerskan och låtskrivaren Emmelie de Forest en interpellation av världshiten ‘Big In Japan’ och skapade ‘Typical Love Song’. ‘Typical Love Song’ är en poppig och energifylld symbios av ‘Big In Japan’s’ refräng men med en ny modern twist. Tyska 80-talsbandet Alphaville, som är de ursprungliga upphovsmännen till ‘Big In Japan’ älskade den nya låten och godkände interpellationen direkt.

”Jag var så tacksam att få skriva den här låten med så talangfulla låtskrivare och att Alphaville älskade den direkt. Med deras godkännande så gjorde vi klart låten och spelade in den. Vi använde melodin från deras hit ‘Big In Japan’ men skrev om hela texten och gjorde nya melodier till verserna samt introt och outrot. Jag älskar att jobba på det här sättet, att ta något gammalt och mixa med något nytt och det känns som att detta är något vi sett mycket av de senaste åren och jag tror bara att det kommer bli mer vanligt.”

Emmelie de Forest har jobbat som låtskrivare och artist sedan hon vad 14 år gammal och är kanske mest känd för sin vinst i Eurovision med ‘Only Teardrops’ under 2013. Sedan dess har hon skrivit åt andra artister och jobbat på att hitta sin egen väg och sitt eget sound och släppte sitt senaste album ‘History’ under 2017. Med en dedikerad fanbase och över 140 000 lyssnare i månaden, så är Emmelie mer än redo att släppa ny musik och börjar med ‘Typical Love Song’ tillsammans med Day In Day Out – a division of Cosmos Music.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Cosmos Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in