En del av idrottens återstart efter pandemin

By on 2 maj, 2023
Bild: RF/SISU Örebro län

Maxpuls ledarfestival, en del av idrottens återstart efter pandemin.

Den 6 maj arrangerar RF-SISU Örebro län Maxpuls ledarfestival på Kulturkvarteret i Örebro. Höjdhopparen Stefan Holm föreläser under rubriken ”Så når du dina mål” och strategiske förbättringscoachen Anna Iwarsson delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter under rubriken ”Lyft blicken”.

Maxpuls ledarfestival är en av flera aktiviteter som genomförs med syfte att stärka och stödja idrottsledare, samt öka RF-SISU Örebro läns samverkan med idrottsföreningar i länet.

Maxpuls genomfördes första gången i september 2021, som ett digitalt evenemang på grund av pandemin. I november 2022 genomfördes Maxpuls med begränsat antal deltagare som en uppstart inför kommande Maxpuls, som alltså inträffar nu på lördag, den 6 maj.

Den här gången genomförs Maxpuls som det var tänkt frän början, som en festival med flera evenemangspunkter som avlöser varandra, i en kreativ och utvecklande miljö.

– Våra ledare är bland det viktigaste vi har. För utan ledare blir det ingen föreningsidrott, som sysselsätter och skapar meningsfull fritid för våra barn och unga. Vi jobbar just nu med att återrekrytera alla de ledare vi tappade under pandemin och det här är ett sätt att lyfta och utveckla dem, säger Josefin Gullbrand, verksamhetschef för idrott och folkbildning på RF-SISU Örebro län.

Förutom spännande föreläsare erbjuds deltagarna också att delta i olika workshops, till exempel ”Hälsofrämjande idrottsförening”, som leds av Susanna Geidne från Örebro universitet, ”Starkare och smartare på sociala medier”, med Elin Häggberg, ”Styrketräning – något för alla” med Mattias Folkesson, Örebro universitet och ”Hållbarhet – Agenda 2030” med Jonas Karlsson, verksamhetschef för Folkhälsa och samhälle på RF-SISU Örebro län.

Programmet för dagen med länk till de olika workshopsen hittar ni på vår hemsida rfsisu.se/distrikt/orebro-lan/idrott-och-folkbildning/foreningsutveckling/utbildningar-och-motesplatser/ledarfestivalen-maxpuls

Örebro
Örebronyheter

Källa: RF/SISU Örebro län

You must be logged in to post a comment Login