En fjärdedel av alla äldre vaccinerade i Nora

Av på 19 februari, 2021
Arkivbild.

En fjärdedel av alla invånare i Nora kommun över 75 år är nu vaccinerade. Dessutom är de flesta som arbetar på boenden och hemtjänst vaccinerade. Det är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan Nora vårdcentral och Nora kommun.

– Det är regionen som står för vaccinet men själva vaccinationen har skötts sjuksköterskor från kommunen samt distriktssköterskor från vårdcentralen och från regionens vaccinationsmottagning, säger socialchef Fredrik Bergström.

Förutom personer med hemsjukvård, som kommunen har det grundläggande hälso- och sjukvårdsansvaret för, har Nora kommun också kunnat förmedla personer med insatser från hemtjänsten. I stort sett alla dessa är nu färdigvaccinerade. Om några få veckor har även de med serviceinsatser och larm fått sin andra vaccinspruta. Totalt är det ca 400 personer.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat ge den här servicen till personer som kommunen redan har kontakt med, säger Fredrik Bergström.

I och med de sista vaccinationerna om någon vecka är samverkan kring vaccination mellan vårdcentralen och kommunen avslutat för den här gången. Mer information och länkar till information om vaccination mot Covid-19 finner du via www.nora.se/corona/vaccination.

Hälsa | Länet
Örebronyheter

Källa: Nora kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in