En hyllning till Nationalosten®

By on 1 oktober, 2022
Under oktober månad firar Bastard Burgers Västerbottensost med jubileumsburgaren "1872".
Bild: Norrmejerier

Bastard Burgers nyhet ”1872”, en hyllning till Nationalosten®, när Bastard Burgers och Västerbottensost® slår samman sina smaklökar kan det inte bli annat än succé.

Oktobers signaturburgare består av krispig silverlök, Luleådressing, dillpickles och en krämig ostsås med Västerbottensost. Burgaren som fått namnet 1872 är en hyllning till Västerbottensost som i år firar hela 150 år.

– Hamburgare och ost är en perfekt kombination, det är kärlek. Vi har lyckats få fram en riktigt god ostsås med Västerbottensost som sätter en tydlig signatur på burgaren. Jag är superstolt över ”1872” och ser fram emot att äntligen kunna erbjuda den på vår meny, säger Jonas ”Gabbe” Ylinenjärvi, Chefskock på Bastard Burgers.

Norrländsk matpassion

De två norrländska varumärkena har samarbetat framgångsrikt tidigare och tillsammans presenterat burgare så som ”From the North”, ”Burträsk” och ”Hetast i Burträsk”. Med passion för fina och lokala råvaror, en omsorgsfull tillverkning och en stolthet och strävan att ständigt uppnå god smak och kvalitet, har de båda många gemensamma nämnare.

– Västerbottensost fyller 150 år i år och det vill vi fira med hela svenska folket. Det känns jätteroligt att Bastard Burgers tagit fram en riktig god norrländsk cheeseburgare som en del av firandet, säger Thomas Rudin, Ostmästare för Västerbottensost.

Månadens signaturburgare

Ostsås med Västerbottensost är en helt ny och unik produkt som är framtagen av Bastard Burgers och Västerbottensost tillsammans med Smakamera. En rund och krämig konsistens med härlig sälta och tydlig smak av Västerbottensost gör att ostsåsen passar perfekt för en riktig jubileumsburgare.

Burgaren ”1872” blir oktober månads signaturburgare och kommer att finnas på samtliga Bastard Burgers restauranger i Sverige under hela oktober.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Norrmejerier

You must be logged in to post a comment Login