En komedi om lögner, bluffar och önskan

By on 16 mars, 2023
Åsa Bodin Karlsson och Philip Lithner i "Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien".
Foto: Lina Ikse

”Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien”, en komedi om lögner, bluffar och önskan.

Lördag 25 mars kl 16:00 ges ”Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien” – en komedi om lögner, bluffar och önskan – i Vasselhyttans bygdegård (Storå). Föreställningen presenteras av Lindesbergs Riksteaterförening i samarbete med Vasselhyttans Bygdegårdsförening.

Senare i vår ges föreställningen i Resta Bygdegård (Ramsberg) fredag 14 april kl 19 och i Vretens kurs- och lägergård (Östra Öskevik) lördag 15 april kl 15:00

Biljetter till föreställningen i Vasselhyttan: Ordinarie pris 180 kr; Medlemmar i Vasselhyttans hembygdsförenings 130 kr; Scenpass 130 kr; Ungdom upp till 26 år 100 kr. Biljetter köpes på Blombergska Bokhandeln (Lindesberg) eller på Tickster >> Föreställningen är 55 min plus fikaservering till självkostnadspris.

Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien:

“Vissa familjer är mer Italien än andra. Det är bara det jag menar. Och det är inget konstigt med det, vissa är Italien och vissa är… något annat land, någon annan plats. Ni är mer en tältfamilj, är det inte så?”

Masthuggsteatern presenterar en snabbkäftad komedi om lögner, bluffar och önskan att verka lite mer Italien med Åsa Bodin Karlsson och Philip Lithner på scen.

Har du överdrivit lite någon gång? Kanske brett på lite extra? Kanske suttit på kafferasten och skrutit om den roliga festen du var på fastän du egentligen vantrivdes? Eller photoshopat semesterbilderna lite? Bara fixat den blå färgen på himlen alltså. Tagit bort den där finnen du hade. Bara bättrat på lite, för vardagen är ju så vardaglig liksom. Mer tältsemester än Italien. Och vem vill vara det när alla andra är så perfekta?

Med Vad vi ljuger om när vi ljuger om Italien utforskar Masthuggsteatern och dramatikern Kristian Hallberg lögnen i alla dess former. Från den oskyldiga överdriften till den stora livslögnen. En intim och lekfull föreställning med nyskriven musik av Harriet Ohlsson (Oh Harry).

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login