En stark period räckte inte till för Örebro Hockey

By on 13 februari, 2020

Nu är det egentligen bara viktiga matcher som gäller för Örebro Hockey som gäller, ikväll var det Frölunda som stod för motståndet i Scandinavium, Göteborg.

Igår kom beskedet att Kristian Näkyvä drabbats av testikelcancer, ett besked som skakade om spelarna i laget. Kristians säsong har på grund av det avslutats, Örebro Hockey hedrar honom genom att spela med Kristians nr 51 bak på hjälmarna resten av säsongen. Frölunda var inför matchen en poäng bakom, Örebro var tvungna att bryta en nio matcher lång hemmavinst för tre poäng, en uppgift som inte Örebro mäktade med.

Örebros spel i den första perioden var långt ifrån bländande, det var Frölunda som mer eller mindre dominerade och hade med sig 2-0 när de första tjugo minutrarna var spelade. Örebro kom ut i den andra perioden helt påslagna och visade upp en helt annan inställning, reducerade resultatet för att sedan dra på sig två snabba utvisningar och tappade spelet till förmån för Frölunda som hade 4-1 med sig efter periodslut. Det var Örebro som blixtrade till ordentligt i den tredje perioden och spelade en effektiv, högintensiv hockey men räckte inte till. Det var Frölunda som vann tillställningen och punkterade matchen med mål i öppet mål, det slutade 5-3.

Att vinna mot ett bottenlag som Oskarshamn kräver egentligen inte ett speciellt bra spel bara man kan knyta ihop det hela, när man möter ett konkurrerande topplag måste man vara påslagen från start och det var inte Örebro i den här matchen. Marcus Weinstock var med i laget igen efter att ha befunnit sig på läktaren i förra matchen, han gjorde en helt klart godkänd insats där han visade upp sitt vanligt kreativa spel där han gjorde nytta från start. Det är något som ska gälla alla i laget, men nu tog det ett tag för Örebrospelarna att kicka igång. Nu gjorde de en rent ut sagt fantastisk tredje period men det räckte inte till, det ska även tilläggas att inbytte målvakten Jonas Arntzen gjorde en helgjuten insats och höll nollan för att visa upp ett inspirerande spel som spred sig i laget. Med facit i hand så räcker det inte att spela som ett slutspelslag i en period, nu återstår det mycket kvar av serien och då gäller det hela laget kommer in i slutspelstänket!

Med 14 omgångar kvar av serien är det mer eller mindre ”kniven mot strupen” som gäller då det är riktigt riktigt jämnt i tabellen, tack vare förlusten ramlade Örebro till en sjätte plats med fyra poäng ner till jagande HV71. Nu på Lördag 15 Februari gästar Skellefteå Behrn Arena för spel mot Örebro i den 41 omgången.

Matchfakta:

Första perioden femte minuten utvisning Frölunda, två minuter Brandon Gormely interference. Power play Örebro, ingen utdelning. Nionde minuten mål Frölunda, Viktor Ekbom 1-0. Elfte minuten mål Frölunda, Samuel Fagemo 2-0. Timeout Örebro. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg holding. Power play Frölunda, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Frölunda
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 14 – Örebro HK 8

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen hooking. Tredje minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt 1-2 i numerärt underläge. Power play Frölunda, ingen utdelning. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen slashing. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Irving puck out. Power play Frölunda, sjätte minuten mål Joel Lundqvist 3-1. Fortsatt power play Frölunda i 1.51 minuter, ingen utdelning. Tolfte minuten mål Frölunda, Viktor Ekbom 4-1. I samband med målet bytte Örebros målvakt Dominik Furch ut och Jonas Arntzen in i kassen.

Andra perioden slutade 2-1 till Frölunda
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 12 – Örebro HK 7

Tredje perioden tredje minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt reducering till 2-4. Nionde minuten utvisning Frölunda, två minuter Brandon Gormley roughing. Power play Örebro, ingen utdelning. 14 minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson reducering till 3-4. 20 minuten mål Frölunda i tom målbur, Max Friberg 5-3.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro